Здравословни практики в офиса

Избягвайте паузите за пушене
Обновена: 28 яну 2015 21:20 | 28 яну 2015 19:56, Михаела Лазарова
2
Здравословни практики в офиса
Снимка: photl.com

Вероятно всички сме чели по няколко пъти какво трябва да правим по време на работа, особено ако седим на бюро по цял ден. Но спазваме ли тези съвети? Много от нас пропускат практикуването на здравословни дейности в офиса, а от това страда целият организъм. 

Ето какво трябва да започнете да правите или да не правите, когато сте в офиса и седите на бюрото си! 

Избягвайте скованата поза часове наред 

Човешкото тяло е създадено да се движи. Обездвижването е пагубно за органите и системите. Ако ви се налага да седите в статично положение цял ден, постарайте се да отделяте по няколко минути през определени интервали от време за малко разтягане. 

Стречингът може да повлияе добре цялостно тялото ви, дори да нямате време за разходка до барчето или кухнята. Протягайте се от време на време – това намалява болките в кръста, гръбнака, врата и раменете, които са най-честите симптоми на заседнал начин на живот. 

Избягвайте дехидратирането 

Не пропускайте да се разходите до кухнята и да си налеете достатъчно вода. Хидратирането е много важно, защото намалява рисковете от безконтролно похапване на бюрото. Повечето хора са склонни да си хапват всякакви бисквитки, шоколадови барчета, овесени лакомства, уж полезни, но примесени с изкуствени подсладители и емулгатори.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не съм пушашчка!