Защо си струва да напуснете работа, за да пътувате

Използвайте всеки един удобен момент, за да покорявате нови хоризонти
23 фев 2015 18:16, Теодора Драгоева
8
Защо си струва да напуснете работа, за да пътувате
Снимка: outnow.ch

Пътуването е една от онези магии, които завладяват човек и които като пристрастеност обсебват мислите му до края на неговия живот. Неслучайно всеки, открил очарованието от това да пътува, се превръща в пътешественик по душа и използва всеки един удобен момент, за да покорява нови хоризонти.

Разбира се, да пътуваш не е евтино удоволствие. Когато човек има желание обаче, начини винаги се намират. Вместо да стоите в България на работата, която не харесвате или пък харесвате, но недостатъчно – защо не се замислите да опознаете чужбина?

Дори записването в доброволческа програма ще ви осигури преживяване и опит за цял живот. Освен това за подобно начинание не са ви нужни толкова много средства. Накратко – докато все още нямате семейство и сериозни отговорности, възползвайте се от възможностите да пътувате.

Защото изборът на работа вместо пътуване е загуба на време и пропиляване на вашия собствен живот. Ако все още не сте напълно убедени в това, прочетете кои са причините, заради които си струва да напуснете работа и да пътувате:

1. Времето е нашият единствен истински актив

Още от малки на децата се говори, че могат да станат каквито пожелаят. Докато не дойде моментът, в който те осъзнаят, че това всъщност е невъзможно и че трябва да си намерят работа и да се грижат за прехраната си.

По този начин повечето хора влизат в „матрицата“ и живеят един ограничен живот. На първо място, вие трябва да разберете, че дори детските ви мечти да са невъзможни, не е нужно да се примирявате със сивата реалност. Поставете си трудни, но все пак осъществими цели, с които да направите живота си по-колоритен.

Не се притеснявайте да напуснете работа и не мислете само за парите. Защото пари може да правите и като по-възрастни, но пропиляната ви младост няма да може да се върне. Преценете в кое си струва да влагате повече, докато все още може да избирате.

2. Пътуването ви помага да разберете по-добре себе си

Мислите си, че обичате да се храните в скъпи ресторанти, но се случва да отидете на някое екзотично място и да попаднете в доста скромен ресторант, който все пак да ви плени с автентична атмосфера и вкусна кухня.

Докато човек не започне да пътува, той няма представа колко големи могат да бъдат неговите граници.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей, за пръв път нещо, което е преписала и превела тази Теодора става що-годе за четене.
4
0
 
1
 
! Отговори
Има хора в София... преди 9 години
...дето никога не са ходили на Витоша. Ами аз имах такъв период, какъвто описва Дорчето преди няколко години- не работех, имах готови пари и ги харчех главно за пътувания. Хубаво беше, но свърши... И сега пътувам често, но вече трябва да се съобразявам, по-различно е.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧОВЕКА Е ЧОВЕК КОГАТО Е НА ПЪТ.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ооо колко хубово звучи, но като сметките, заема... те притиска всеки месец, как да се справиш. Но човек наистина трябва да пътува, има хора които не са ходили дори до съседни на България държави. И те не знаят защо, а има чудесни дори еднодневни екскурзии за по 20 - 30 лв. до Гърция.....
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пътуваш е чудесно и напълно възможно, само да го пожелаеш.