5 знака, че шефът ви е вдигнал мерника

По-добре подготвени, отколкото изненадани за... уволнение
16 апр 2015 18:53, Теодора Драгоева
9
5 знака, че шефът ви е вдигнал мерника
Снимка: outnow.ch

Никой не иска да бъде уволнен, но понякога това не зависи изцяло от вашите постижения в офиса. Още по-шокиращо е, когато научите изненадващо, че сте попаднали в черния списък на шефа (по незнайни за вас причини) и един „светъл“ ден настроението ви е съсипано и животът ви се обръща на 180 градуса, когато получите своето предизвестие.

Да, има работен протокол, според който не могат да ви махнат от фирмата, ако няма доказателства, че не си вършите работата. Трябва да имате предупреждения, наказания и куп други бюрократични нотификации, но кого лъжем, живеем в България! У нас един служител може лесно да бъде принуден да си тръгне, дори и да не иска. В несигурните времена, трябва да бъдете подготвени за всичко. Оглеждайте се внимателно!

Ето и кои са знаците, подсказващи, че дните ви във фирмата са преброени:

1. Ограничават достъпа ви
В работното си ежедневие вероятно работите с различни акаунти, агенции, сайтове, които изискват определен достъп, осигурен ви от вашата фирма. Ако в даден момент паролите ви една по една спрат да работят, със сигурност има нещо гнило и проблемът не е просто технически.

2. Делегират работата ви на друг
Всеки ден имате конкретни задължения, но постепенно ви се казва, че някой друг ще свърши някое от тях. Първият път това едва ли ще ви направи впечатление, защото ще го почувствате като облекчение, но ако една по една всичките ви отговорности бъдат прехвърлени на друг, то вие ставате ненужни.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Продължение на 7 преди 9 години
Същият манталитет простоватата женица пренася и в служебната среда. Ако случайно е успяла да стане шефка, тя много държи да се огради с някакъв кръг от хора. Те обикновено не са онези нейни близки, които е назначила на работа. Нейният "кръг от довереници" се състои от онези, които доносничат пред нея и й правят мили очи.Когато е решила да предприеме нещо или когато предстои да се разпределят хубави и печеливши задачи, тя привиква "своите", за да им съобщи решенията си Прави го демонстративно!
5
0
 
8
 
! Отговори
Не ви канят на срещи преди 9 години
Това вече го е написал някой, който не познава манталитета на нашенските посредствени женици. Това е похват на класическата махленка - ако първа види съобщение от някоя институция, което касае всички съседи, тя ще го скъса. После кани на кафенце и домашен сладкиш само онези, с които е приятелка и ги уведомява за съобщението. Така показва на останалите съседки, че не са включени в някакъв кръг, който - според махленката, е привилегирован. Същевременно ги лишава от информация, която им се полага.
4
0
 
6
 
! Отговори
Разсмяхте ме! преди 9 години
Възлага вашите задължения на някой друг?Да, ама не! Само ако сте негов близък, шефът ще възложи на някой друг да свърши повечето работа по задачата, на която вие сте титуляр.Този другият,колкото и да се старае докато върши вашата работа, нито ще получи повишение,нито ще е защитен от съкращения.Ограничават достъпа ви до важна информация?Прави го, защото оттам има възможност да се вземат премиални или за да не ви хрумне рационално решение и да затъмните него - шефът, или някой от неговите хора
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лошо когато аз вдигна мерника на шефа си. Защото не аз завися от него, а той от мен и вдигайки му мерника си,той почва да губи пари, и то много, а какъвто е уреден бизнесмян-простьо, докато се усети е загинал. И после при следващия пишмян уреден некадърник, който разчита само на това някой да му уреди законче, а той да се отчита по веригата.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 знака, че аз съм вдигнал мерника на шефа.1. Извънреден труд? - Съжалявам, не ми плащаш достатъчно.2. Да свърша работата на колега? - Мога. Но все пак не взимам двойна заплата.3. Натякваш ми, че ми плащаш... - Изработил съм си ги до последния лев само с факта, че ти гледам мутрата.4. Искаш да ми намалиш заплатата, защото икономиката ни била в криза... - Довиждане!5. Направил си грешката да ми кажеш, че си по-умен от мен при положение, че си завършил "Изгорялото" в Чепръчене - Довиждане!
1
1
 
8
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
тая статия сте я публикували поне 2 пъти последните 6 месеца.