Служител блее! 22 минути работа му стигат!

Цели 70 непродуктивни дни от разсеяни служители
16 апр 2015 13:43,
10
Служител блее! 22 минути работа му стигат!
Снимка: Reuters

Служителите се разсейват само след 22 минути непрекъсната работа, след което се разконцентрират от шумни колеги, телефонни повиквания, лични имейли и други дразнители, установи британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Разсейването на работното място, като се събере за една година, прави цели 70 непродуктивни дни. Това причинява годишни загуби на британските работодатели в размер на 250 милиона британски лири.

Като чести поводи за разсейване от работа в офиса са посочени също приготвянето на чай и клюките. Но и хората, които работят от дома си, също са разконцентрирани. Най-чести поводи за разсейване от трудовия процес вкъщи са домашните любимци и пуснатият телевизор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: разсеяни служители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
1
 
! Отговори
Стопанин преди 9 години
До Анонимен 8Ти си много "умен" бе мислительо като станат всичките мислители какво ще ядеш бе ааа?
6
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разсейването е нормално, даже желателно, за да е продуктивен човек. Особено, ако се занимава с интелектуална работа. Давам за пример компанията, в която работя. Има Playstation, тенис на маса, дарц- хората се разсейват по 10-15 минути на всеки час, два и после работят. Е, разбира се, никой нама да хукне да играе, ако има важна задача, например. При хората, които не вършат интелектуална работа, издевателството е нормално- те сами са си избрали тежкия път на бачкаторстването.
5
1
 
31
 
! Отговори
Мей-мей преди 9 години
Това са пълни глупости.Никой жив човек не може да работи 9 часа непрекъснато на ден,5 дни в седмицата.Скоро четох за някакъв скандинавски град,в който по инициатива на общината са обявили 7-часов работен ден.Производителността е останала същата и болничните са намалели.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ако направим подобно проучване за българската администряция резолтатите ще са потрсаващи
3
0
 
22
 
! Отговори
Развеселен преди 9 години
Айде де: ами не сте ли се сещали че на повечето работата е в проценти: 30% набиране на бази данни, 30% време за мислене и намиране на решения за ситуации, 30% правилно пренасочване на информация и 10 % време за почивка (което на 8 часа х 60 мин = 480 мин /100*10 => 10%=48 мин в почивки, шеги, цигари, кафета, безцелно дишане). Ако 48 мин почивка на ден са достатъчни на служителя ми да е творчески зареден и да ми спести хиляди левове ще му дам 3 часа ако трябва за да почива!!!Стига глупаво мерене
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами докато робовладелците забравят, че работят с хора, така ще е. Разберете НИКОЙ не е в състояние да е концентриран 10 часа нон стоп. И колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре! Въпросът не е в "блеенето", а в това, че всеки има нужда от няколко минути почивка.
1
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато се разсейвам да пиша този коментар кой знае колко с милиончета лишавам работодателя си. Пускам още 5 поста и вече е фалирал и си търся друго място.