Какво да опитате преди да подадете молба за развод

Винаги можете да дадете още един шанс на брака си
1
Какво да опитате преди да подадете молба за развод
Бен Афлек и Дженифър Гарнър; Снимка: Getty Images

Преди няколко дни се появиха слухове, че Бен Афлек и Дженифър Гарнър ще се развеждат след 10 години брак. Решението за развода не е лесно и със сигурност е плод на много негативни чувства, емоции и случки, натрупани преди това.

Бракът обаче не е като стара дреха, която трябва да изхвърлите, след като вече се е скъсала. Отношенията между двама души никога не могат да бъдат перфектни, но винаги има шанс нещата да се оправят. Стига и двамата партньори да го желаят, разбира се.

Всекидневният брачен живот е съставен от рутина, работа и грижа за децата (ако има такива), ето защо партньорите често забравят защо всъщност са решили да се врекат във вечна вярност. Преди да се стигне до развод обаче, хубаво е човек да опита няколко неща:

1. Индивидуална консултация

Понякога един брак се разпада заради състоянието, в което е изпаднал някой от партньорите. По тази причина човек трябва да се замисли дали не е добре да посети индивидуална консултация, с чиято помощ да се „отърве от натрупания багаж“ и да даде нов тласък на отношенията си.

2. Терапия за двойки

Това е добър начин съпрузите да говорят за своите чувства, без да се налага да се карат. Много от брачните проблеми произтичат от липсата на адекватна комуникация, ето защо терапията за двойки наистина би могла да спаси един брак. Фърги и Джон Дюамел, например, от години ходят на подобна терапия, за да разрешават брачните си неволи.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари