Децата на разведени родители не биха ви казали това

Искат да бъдат обичани и приети
3
Децата на разведени родители не биха ви казали това
Снимка: photl.com

Децата на разведени родители преминават през непрекъснати борби, които по някакъв начин се отразяват в живота им на по-късен етап. Има неща, които те рядко биха ви споделили, но биха искали да ги знаете.

Те изграждат стени около себе си

Това важи не само за детството, но и за живота им като възрастни. Децата на разведени родители се нуждаят от сигурност. Те я търсят, защото това ги кара да се чувстват в безопасност. Стените имат и предпазващ ефект срещу хора в живота им, които биха могли да се опитат да ги наранят по някакъв начин в любовта. 

Винаги ще предпочитат повече единия родител от другия 

Колкото и да не им се иска да имат предпочитания към родителите си, в семейства които са преминали през развод, винаги единият родител отговаря по-често на нуждите на децата. Тази близост несъзнателно изгражда предпочитание към него.

Те се страхуват от ангажимента 

Децата на разведени родители се страхуват да поемат ангажимент в любовните си връзки в един по-късен етап от живота им. Страхът е провокиран от това да не би да ги сполети същата съдба, като тази на родителите им. Страх от намирането на подходящ партньор също крие в себе си страха от поемането на отговорност.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същото важи и за повечето хора, които НЕ са деца на разведени родители, но родителите на които са решили да не се развеждат уж зарди тях, заради мнението на околните или поради други причини. Същото важи и за децата, отгледани в атмосфера на неразбирателство, непоносимост и скандали, дори и без развод. Не промивайте с глупости главите на хората!
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ахм, на 100% вярно.