Грешките в кариерата, от които да се пазите преди 30-те

Някои погрешни ходове могат да ви костват много
Обновена: 28 юли 2015 21:16 | 28 юли 2015 20:45, Теодора Драгоева
15
Грешките в кариерата, от които да се пазите преди 30-те
Снимка; ELLE

Ако сте в 20-те си години и скоро сте започнали първата си работа, то тепърва има много да учите.
Вие сте млади, вероятно сте амбициозни и се надявате да успеете в професията си и един ден да имате високи доходи.

Това е напълно възможно, стига да „не проспите“ тази първа декада от кариерата си. Дори да сте имали късмета да ви назначат на мечтаната ви работа, пак не е гаранция, че ще стигнете далече след време.
Трябват ви време, упорита работа и решителност, за да го постигнете. Най-голямото ви предимство в момента е, че сте още млади, а в днешния конкурентен пазар, това е добре.
Въпреки това трябва да действате още отсега, като поемате рискове и отговорности в своя професионален живот.

Ето и какви са грешките в кариерата, които можете да допуснете през идните няколко години и те да ви костват много:

1. Приемате първата заплата, която ви предложат на интервюто за работа

Правило номер едно: винаги преговаряйте за повече пари, дори при първото си предложение за работа. Защо това е важно? Защото после шансът да ви увеличат заплатата в близките две години не е много голям. Малко са хората, които имат смелост да ходят при шефа си да се пазарят за повишение. Затова още в началото си поискайте повече, отколкото очаквате.

2. Вярвате, че работата ви ще се свърши сама, с помощта на магическа пръчка

Не забравяйте, че нищо няма да постигнете с бездействие. Успешните хора работят наистина усилено, а не се скатават. Ще трябва да направите някои жертви в личния си живот, ако искате да стигнете до върха.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
3
 
! Отговори
анонимка преди 8 години
Много е трудно понякога човек по честен начин да си заработва заплатата явно. Фирми, в които съм работила, има доста, особено жени, които се опитват по грозни начини да достигнат до желана заплата или увеличение, което е много грозно и некоректно...
8
1
 
7
 
! Отговори
голяма глупост преди 8 години
Ако съм аз, ще приема заплатата която предложи шефа. Ще върша работата на другите докато добия професионален опит и ще поставя въпроса пред шефа така: Аз си разбирам от работата и не ме мързи. Как искате? Да работя за Вас или за конкуренцията?
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10, 11,Ти си много, много наивен човек. Така разсъждават най-много 2-3 човека от цялата служба и това се дължи не на интелекта, а на възпитанието им.Всички останали трупат сведения и пресмятат дали новодошлият колега (колежка) няма да използва връзки, по-силни от техните и дали няма по-умело да плете интрижки.Жалко е, но е факт. Така е у нас, в Бг днес!За завистта да не говорим. Елин Пелин го е казал - "Ако у нас се роди гений, той ще е геният на завистта!"
6
2
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Колко си *** не е истина.Високите доходи комунизъм ли е?Във нормалните държави периодично повишават заплащането на базата на жизненият стандарт.В посткомунистическите клоаки ако шефът за няколко месеца не е на печалба няколко милона вика че ще фалира.Аз държавна работа не работя.Като не искаш да даваш пари затваряй клоаката и заминавай при твойте хора в Индия Сомалия Пакистан или там където ще са щастливи със канчето нискокачествен ориз който предлагаш.Вискоите доходи са при капитализма.
5
3
 
7
 
! Отговори
Не и у нас преди 8 години
Току що си постъпил, но вече ти завиждат - за младостта и хубостта, затова, че си единствено дете на заможни родители, за приличната диплома от стабилен ВУЗ, заради това, че по време на следването си имал изяви, забелязани и запомнени от професорите, които имат делови контакти с институцията, в който започваш работа - и вече са казали някоя добра дума за теб, та затова са предпочели да назначат теб.Колегите подпитват, събират сведения, а после те намразват и заради познанствата на баща ти
4
3
 
11
 
! Отговори
стамат преди 8 години
Аз за момента се пазя от единствената непоправима грешка , която човек може да направи - да започне работа в БГ . Стягам куфарите пък ще видим
3
7
 
12
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
"Когато направят минималната заплата навсякъде 2000 лева"Кой да я направи? Стани частник и давай на твоите хора 2000, кой те спира.Аман от комунизъм.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
..... работят на минималния осигурителен праг за съотвтната длъжност, а в повечети случаи се водят на други длъжности, за да може работодателят да им плаща по-ниски осигуровки и едва ли не ако благоволи великия работодател да им изплати изработените от тях заплата навреме и в реален размер, трябва да са му безкрайно благодарни.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статии от подобен род изобщо не се отнасят за българската действителност, а пък да не говорим за трудовия ни пазар. При нас със средна работна заплата извън София около 500-550лв и с изключително високи нива на безработица (много по-високи от съобщаваните от НСИ), работниците са принудени да правят какво ли не. Т.е. изпълняват много повече неща, отколкото трудовата им характеристика изисква, работят извънредно без допълнително заплащане разбира се, работят и събота, пак без заплащане......