Уроци, които учим от децата си

Смехът е здраве
29 юли 2015 19:15, Михаела Лазарова
4
Уроци, които учим от децата си
Снимка: photl.com

Появата на децата променя целия ни свят. Ние преживяваме детството отначало и се учим от малките. Понякога уроците, които ни предават, сякаш незабелязано стават част от нашето ежедневие.

Но има моменти, в които трябва да се вгледаме в поведението на малките детайлно, защото те имат много здравословни уроци, които да ни предадат. Ето някои от тях.

Дайте свобода на чувствата си

От мига, в който се появяват децата, родителите се стремят да ги предпазят, да ги успокоят когато плачат, дори с цената на това да им угодят с лакомства или играчки. В добрите и лошите моменти, децата никога не крият своите емоции.
Нещо, което трябва да научим от тях е, че не е здравословно да задържаме емоциите в себе си. Давайки свобода на това, което чувствате, вие може да се освободите от болката, да разрешите бъдещи проблеми и т. н.

Играйте

Децата имат купища от играчки, които с годините стават все по-вълнуващи и интересни. Помните ли забавните моменти с настолните игри? Припомнете си ги! Игрите разтоварват, намаляват стреса, освен това поддържат когнитивните функции и не на последно място – сближават ви с децата.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари