Хобитата, които ще ви направят по-умни

Спортът е едно от тях
9
Хобитата, които ще ви направят по-умни
Снимка: outnow.ch

Има схващане, че хобитата са нещо, с което трябва да разсейваме ума си. Много хора считат, че човек се ражда с определен потенциал и ниво на интелигентност и най-доброто, което може да направи в живота си, е да се опита да постигне максимума на този потенциал.
Е, учените доказаха, че всъщност ние можем да увеличим нашия потенциал и то наслаждавайки се процеса.
Според изследванията научаването на нови умения, създава повече нервни пътища в мозъка, които го кара да работи по-бързо и по-добре.
Ето списък на 6 хобита, които със сигурност ще ви направят по-умни:

1. Свиренето на музикален инструмент.
Създаването на музика помага за креативността, повишава аналитичните умения, подобрява паметта и фината моторика на човек и др. и то независимо от това на колко години е той.

2. Четенето.
Ползите от четенето са едни и същи, независимо дали ще се наслаждавате на "Игра на тронове" и "Хари Потър" или на последния брой на любимото си списание. Четенето намалява стреса и увеличава всичките три вида интелигентност - емоционална, практическа и абстрактна.

3. Редовният спорт.
Редовните упражнения са много по-ефективни, отколкото повечето хора смятат. Когато човек спортува редовно клетките му произвеждат протеина BDNF, който помага на паметта, на фокуса и концентрацията, както и на разбирането. Спортът прави психиката по-устойчива.

Още по темата можете да четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Веднъж м е попитаха дали мога да свиря на пиано. А аз отговорих: Не знам, не съм пробвал.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега схванах що поп-фолк певиците ни не са особено интелегентни. Щото не четат.Виж спорта и музиката ги съчетават. *** то нито спорта им спорт нито музиката музика. Дето се чудеше оня чужденец, що еротичните ни канали са толкоз музикално озвучени...
4
3
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 8 години
Не бъркай професионалното развитие с хоби.1. абсолютно всеки може да свири на музикален инструмент, стига да има желание. Аз на 35г. за пръв път хванах китара.2. четенето дори и само на Винету, може да ти помогне да подреждаш правилно изречения и да ти развие фантазията (нещо което е много важно особено при малките деца)3. Футболистите са професионалисти, това значи че ритат не като хоби 1 път седмично.В тялото и аз нямам намерение да влизам.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така е, 100% истина.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шахмата ми е любимото хоби. Това е велика игра обаче номера е да играеш с по-силни от теб за да се развива и мозъкът ти.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моето хоби е порното. Незнам дали се поумнява от него, но станах по-силен! Особено с деснячката.