Как да възпитате благодарността в децата?

Всеки родител изгражда своя ценностна система, която предава
4
Как да възпитате благодарността в децата?
Снимка: photl.com

В днешния забързан свят има моменти, в които забравяме за най-важните уроци, които трябва да предадем на децата си. Чувството на благодарност е един от тях. Родителите са най-добрият пример за малките. Ето няколко стъпки, които ще ви помогнат да възпитате благодарността в децата.

Откажете се от глезотиите за една седмица

Това правило нека важи за цялото семейство. Когато родителите задоволяват и най-малката прищявка на детето, то смята, че всичко му е позволено. За да развиете чувството на благодарност в него, опитайте се в рамките на една седмица, цялото семейство да се откажете от глезотиите. Това е чудесен начин да покажете на вашето дете, че цените това, което имате.

Участвайте в доброволчески проекти

Доброволческите кампании са един добър модел, който учи децата, не само да бъдат благодарни за това, което имат в живота, но и да бъдат съпричастни, грижовни и добри хора. Има много и разнообразни кампании, в които може да се включите цялото семейство.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига кичихте тази чуждоземска снимка на скандинавци,м! Направете си труда да снимате някоя хубава българска майка и детето й! Простеете с това чуждопоклонничество и показването му в медията ви!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Житейски опит преди 8 години
Друго е много по-важно - да внушат на детето, че НИКОГА и О НИКАКЪВ ПОВОД не бива да разчита на признателността на онези, на които то самото е сторило добрина. А също и че това правило ще важи през целия им живот.После го учи то да бъде благодарно, но да внимава да не го вземат за наивник-будала, защото това се наблюдава много често. За съжаление, много хора се възхищават на тарикатлъка и се респектират от него. Черната неблагодарност предизвиква цъкане с език, но се счита за нещо предсказуемо.
1
0
 
7
 
! Отговори
г-н Петков преди 8 години
Общи приказки и аз мога да ги кажа като родител. Направетве си малко труда да отразите нещо наистина добро, стига само сте копирали заглавията. По-добре изобщо да не го бяхте пускали, да Михаела Лазарова, за вас говоря, малко труд и т.н.