5-те стъпки към финансова независимост

Трябва да мислите добре, преди да вземате финансови решения
Обновена: 4 сеп 2015 17:09 | 4 сеп 2015 15:14, Теодора Драгоева
3
5-те стъпки към финансова независимост
Снимка: outnow.ch

Вероятно сте чували за йерархията на потребностите на Маслоу. Това е класация на първичните човешки нужди за психологическо благосъстояние, описани от американския психолог Ейбрахам Маслоу Харолд.

Обикновено тази йерархия се илюстрира като пирамида или диаграма, подобно на тaзи за храните. Йерархията показва първичните човешки нужди като стремежа за финансов успех.

Тези принципи могат да ви отведат от фазата на „оцеляването“ до фазата на финансово независим човек с поток от пасивен доход.

Финансовият блогър за Business Insider, известен под псевдонима Мистър Скуоръл, споделя своята версия за йерархията на Маслоу: пътя към финансов успех.

Теорията на блогъра не е съвършена, но все пак ни показва, че всеки трябва да помисли добре, преди да взема финансови решения. Това е един полезен модел за мислене, ако търсите финансов успех.

Ето и кои са 5-те стъпки към финансова независимост:

1. Трябва да оцелеете
Ако мислите, че правителството трябва да се погрижи за вас, или че ще спечелите от лотарията, то вие сте в голяма грешка. Вие трябва да се погрижите сами за себе си и да намерите начин да изкарвате парите си. Ако искате да вървите към успеха, трябва да се уверите, че можете да започнете да живеете под възможностите си. Тоест, трябва да харчите по-малко от месечните си доходи и да заделяте/спестявате пари всеки месец.

2. Избягвайте да влизате в заеми
Ако имате лоши дългове, те буквално „ще се впият“ във вас и вие много трудно ще се отървете от тях, например кредитните карти. Затова най-разумно е изобщо да не взимате заеми, без да имате ясна представа какво точно ще получите в замяна.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анчо преди 8 години
За жени стъпките изглеждат така:1. Намерете си чичко-паричко2. Забременейте и му кажете, че е от него3. Късайте му нервите, докато ви изгони4. Наемете си добър адвокат и го осъдете за голяма издръжка5. Вече сте финансово независими. :))
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия съвети явно са писани от малки деца за малки деца. Иначе картинките с пирамидалните структури, дето сте ги лепнали в тИАлото - да бяхте посочили не само, че са от BusinessInsider, ами и че са на Джон Маслоу, щото и BusinessInsider не са ги измислили тия неща. Друг е въпросът, че не пасват на материала.