Знаците, че вече сте аутсайдер в родното си място

Започнахте ли да се чувствате чужденец у дома си?
21 сеп 2015 21:51, Теодора Драгоева
20
Знаците, че вече сте аутсайдер в родното си място
Снимка; outnow.ch

След като човек поживее в странство известно време, завръщането му у дома е изпълнено със смесени чувства. Той хем се радва, хем се усеща странно.

Ако отдавна сте напуснали родния си град/държава, възможно е да развиете хроничния синдром на аутсайдера, винаги когато се завръщате.

В даден момент дори ще достигнете до болезнената истина, че вече не принадлежите на своето родно място, което иначе обичате толкова много.

Ето и знаците, които ще ви покажат, че родният ви град/държава вече не е ваш дом:

1. Чувствате се аутсайдер, когато се завърнете у дома.
Ако всичко в родния ви град вече ви изглежда скучно – заведения, ресторанти и т. н. и ви се струва, че няма никакви забавления, значи вие вече просто не сте част от това място.
Сигурно ви изглежда, че вашите близки и старите ви приятели са застинали във времето и имате усещането, че вие като личност сте се развили много повече от тях.

2. Вече нямате общи теми за разговор със старите си съученици.
Ако вече нямате желание да се срещате със старите си приятели и съученици и не им се обаждате, когато сте си у дома, може би причината е, че просто няма какво да си кажете с тях. Вероятно вие вече говорите на различни езици, имате различни интереси, а местните клюки не ви интересуват особено.

3. Струва ви се, че вашият живот е много по-добър от този на хората от родното ви място.
Ако всеки път, когато се прибирате у дома си казвате, че сте късметлия със сегашния си живот, то явно вече сте се откъснали много от миналото си. Сигурно чувствате, че промените във вашето собствено битие са положителни и се радвате, че вече не сте част от това място.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една сентенция казва, трябва да си там където имаш работа, а не там където просто имаш покрив над главата си. Човек трябва да е гъвкав, свободомислеш и толерантен, няма правилно или грешно решение. Хубаво е когато българи отидат да поработят някъде и като се върнат, частичка положително "наливат" и тук, най-малкото като видиш, хората какви дворове и къщи имат и видиш "***" на повечето, които живеят в къщи, склад от железа и *** в БГ. Грозно е когато се надуят, че са някъде, това е манта
7
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно нормално е вече да не се вписваш като живееш дълго време в чужбина. За какво ще си говориш с тези хора като се прибереш? Всеки те пита какви пари получаваш без даже да му пука, че се счупваш от работа за тях и всеки цъка какви милиони си направил, защото само виждат как харчиш. Приятели вече не са ти останали защото всеки само се оплаква и мърмори, а ти идваш с едни готови спечелени пари, за да си почиваш, а не се чудиш как да скатаеш два лева за кафе за разлика от тях (а това дразни).
6
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4.Тулски,Какво значи да си успял и тук ?Живея извън България вече 27 г със семейството ми . Нормално и успешно , и придобиваш тукашни отношения , тукашен начин на работа .Реших да си ремонтирам къщата и оградата . Още съм на етап оградата , толкова е мудно и въпреки че имам снимки за качеството тук , си е нещо далечно за тях ! Да не говорим за темпото , какво биха изработили хората тук за 1 месец. Е как ще свикнеш с неточността ?
5
13
 
19
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
777 е прав вече не се обаждам на много от приятелите ми - причината е че почти всички ми задават въпроса :"Как е там ?" и ако кажа добре , почва едно оплакване как я карат на хляб и вода и не са им спрели тока защото го плаща баба им , ако кажа че съм зле - си мислят "егати ,лъжеца , ако беше толкова зле ,що не се е върнал още"..... а в същото време виждам ,че не си отказват ,също ремонти на апартаменти , дограми ,почивка на морето ... а аз само искам да пия бира и да говорим за жени и коли
4
13
 
10
 
! Отговори
ijkm преди 8 години
И къде в БГ става за живеене , в малко градче , в по голямо градче като Шумен/Добрич или в столицата София , къде е това у дома , NYC , LA ,Токио ........
3
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки нормален тук е аутсайдер.
2
12
 
22
 
! Отговори
nikolon преди 8 години
не разбрах само ,защо ако изпитвам тези чувства то означава ,че съм аутсайдер. По-точно би било ,че вече съм отчужден от родното си място.
1
14
 
31
 
! Отговори
777 преди 8 години
Може да се прибави и още един признак - общуваш с приятели и близки, но се чувстваш неудобно, че споделяш успехите си, а те са притиснати от проблеми... Това често става и причина за прекъсване на контактите.