Защо интровертите са по-добрите лидери?

Интровертите управляват несигурността
5
Защо интровертите са по-добрите лидери?
Снимка: Reuters

Според проучване около 40% от големите лидери са интроверти. Едни добри примери за такива личности са Бил Гейтс и Уорън Бъфет. Интровертите са едни от най-интересните характери. Самотата е техен приятел и вдъхновител, но кои качества ги правят големи в бизнеса и управлението на екипи?

Интровертите са предпазливи

За разлика от екстровертите, които са готови да поемат всякакъв риск, интровертните личности са съобразителни и не се оставят на случайността. Ето защо, ако един екстроверт би казал "Нека го направим!", интровертът би си помислил "Сигурни ли сме, че това решение е правилно?".

Интровертите учат чрез слушане

За да бъде един човек лидер, той трябва да бъде и добър слушател. Една от положителните черти на интровертите е, че те вникват в съдържанието на думите по време на презентации, семинари, служебни разговори. Учат, слушайки. Те са вътрешно мотивирани да търсят добрите идеи навсякъде. Това им помага да се превърнат и в добри лидери.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
к преди 8 години
Интроверта е признак на висша интелигентност.Те живеят в друго измерение.Само в очите на социалното животно изглежда самотен.
3
0
 
1
 
! Отговори
до 1 преди 8 години
Ами според мен има грешка - 60% от лидерите са интроверти. Такива са и моите наблюдения. В ръководенето на хора и големи потоци пари няма място за много чувства и експанзивно поведение. Истинските мъже се владеят и действат, не се впускат в емоции.
2
0
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ами може би интровертите са по-добрите лидери,а не повечето лидери.
1
0
 
10
 
! Отговори
баш майстора преди 8 години
А винтовертите ?