Решава ли брачната терапия семейните проблеми?

Разяснения по темата от специалистката Трейси Кокс
12 окт 2015 22:49, Теодора Драгоева
13
Решава ли брачната терапия семейните проблеми?
Бен и Дженифър също ходеха на терапия; Снимка: Splash News

Трейси Кокс е известна сексоложка, която пише статии за взаимоотношенията за различни британски медии.
Тя счита, че всяка двойка има нужда от брачна терапия със специалист, дори и семейните проблеми да не изглеждат неразрешими.

Трейси разкрива, че съпрузите Дейвид и Виктория Бекъм са потърсили подобна помощ наскоро, въпреки че са женени от 16 години. От друга страна Бен Афлек и Дженифър Гарнър са се обърнали към специалист твърде късно, когато вече отношенията им са били неспасяеми.

Двойките знаменитости в Холивуд редовно прибягват до подобен род консултация, но тя не е само за богатите и известните.

Ето и какви са отговорите на най-често задаваните въпроси, свързани с терапията за двойки, дадени от Трейси Кокс:

Кога трябва да се отиде?

Всеки път, когато чувствате че искате обективна гледна точка на външен човек. Обикновено, когато в една двойка има неразрешим спор, всеки от партньорите се чувства отегчен, разочарован или раздразнен от темата. Затова преди проблемът да е нанесъл сериозни вреди на връзката, добре е да се потърси помощ от специалист, който да възстанови лошата комуникация между съпрузите.

Идете задължително при терапевт в следните случаи:

– Изкушени сте да изневерите на партньора си
– В живота ви се е случило голямо, ново събитие, което променя битието ви по някакъв начин
– Наскоро сте загубили работата си, имате проблеми с децата, с възрастен родител и др.
– Прекарвате твърде малко време заедно с половинката си
– Не водите редовен полов живот

Може ли тази консултация да спаси връзката?

Колкото по-бързо получите помощ, толкова по-голям е шансът да решите проблемите си. Трябва обаче и двамата партньори да са готови да работят върху връзката и отношенията си. Освен това консултациите трябва да са редовни, за да могат да се прекъснат старите, лоши навици. Средно между шест и дванадесет часа сесии на месец.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледай я тази специалистка , кога да се отиде при нея :Мислиш да изневериш ??И вземаш съпруга си -та при терапевката да дискутирате проблема ?И .. влизаш взадънена улица !И след такава дискусия , няма ли дистанцията да е по голяма ! Ходиш там да си кажеш всичките глупости , само защото си ги мислил !
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брачните проблеми в Холивуд набързо се решават с консултация с адвоката затова кой какво взима след развода. Особено без предбрачен договор набързо се сдобряват
5
1
 
1
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Обикновено превенцията, която прилагат обичните и толкова достойни за уважение мъжове, превенцията, която прилагат е фустата на Леля Шахматка, драги Стаматко. Хм, а може и да си прав. На някой и марул им трЕбе... Мъже всякакви, ***...още повече.
4
3
 
3
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Брачната терапия решава на бай ви Стамат мамуля ;-)
3
0
 
17
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Ще ходиш на брачен консултант, за да платиш едни пари, за да ти каже някой, че ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖИШ успешно да лъжеш, че обичаш някого и че нещастието, което те е обзело се държи на някакви времени разконцентрирания външни, във иначе вашето мило задружно фалшиво семейство! Евала браточки! Някой да иска да го консултирам? За без пари го правя! хахахаПочне ли някой да ви обижда, да ви ругае, да ви бие, да ви пренебрегва, да ви ПРИЕМА ЗА ДАДЕНОСТ, за стена,за табуретка:свършено е с ВАС като двойка!
2
1
 
18
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Хората, които се обичат, ВЗАИМНО, нямат проблеми.Имате ли проблеми в семейството си, значи НЕ Се обичате. Някой някого не обича. Поради този факт, никаква семейна терапия няма да ви помогне. Единият винаги остава нещастен, просто защото не е обичан. Обикновено нещастникът мъкне цялото задружно привидно фалшиво семейство на гърба си, докато другият си прави каквото си иска и той проблеми НЯМА никакви.Лесно. Просто. Очевадно. Душеубиващо. Смазващо!Господ да ви е на помощ!
1
0
 
14
 
! Отговори
Ano преди 8 години
"Освен това консултациите трябва да са редовни, за да могат да се прекъснат старите, лоши навици. Средно между шест и дванадесет часа сесии на месец."...за да вземат повече пари "консултантите", имайки впредвид колко безумно скъп е един такъв час...Тази "терапия" нищо не решава, освен да отложи неизбежното.