Въглехидрати, които помагат в отслабването

Кафявият ориз предотвратява преяждането
13 ное 2015 10:45, Михаела Лазарова
1
Въглехидрати, които помагат в отслабването
Снимка: photl.com

Не се лъжете, че за да отслабнете трябва да изключите всички въглехидрати от диетата си. Има някои въглехидрати, които не само не трябва да избягвате, но те ще ви помогнат да отслабнете още по-бързо, здравословно и качествено.

Нахут

Нахутът е вкусна и полезна ядка от семейството на бобовите растения. Той е препълнен с фибри и протеини. ¾ чаша нахут на ден ви дава необходимото количество бавно разградими въглехидрати за деня. Нахутът ви дава ситост за дълго заради наличието на фибри, което ви държи далеч от сладки изкушения.

Скуош

Тиквата е много полезна в диетите. Тиквата скуош съдържа едни от най-добрите въглехидрати на фона на страхотно малко количество калории. Можете да си направите крем супа, спагети от настъргана тиква скуош или да я консумирате печена.

Тиквата скуош е богата на рибофлавин, тиамин, пантотенова киселина, ниацин – все незаменими витамини от група В. В нея има още витамин С, А, В6, К. Този прекрасен зеленчук е добър за диетичен режим, намалява кръвната захар и управлява теглото по здравословен начин.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
ivan преди 8 години
Dosta oskudna statiya. Izvinete, che ne pisha na kirilica.