Симптоми за наличието на депресия

Тя може да предизвика както напълняване, така и отслабване
30 ное 2015 12:00, Михаела Лазарова
3
Симптоми за наличието на депресия
Снимка: photl.com

Депресията може да споходи всеки. Свикнали сме да наричаме депресия моментите, в които се чувстваме тъпо или имаме някакъв проблем. Депресия е много по-сериозен психологически проблем, който често трудно може да се овладее.

Кои са най-показателните симптоми за наличие на депресия?

Гняв и раздразнителност

Често, когато хората са депресирани са склонни да се изнервят лесно, да се дразнят от най-маловажни неща, да проявяват дори изблици на агресия и в по-тежки случаи – насилие.

Гневът е симптом на депресията, но е възможно и да допринесе за появата й. Пасивно-агресивното поведение също е сигнал за нередност. Хората, които лесно се палят и започват да крещят на другите без особена основателна причина са с потенциално по-висок риск от отключване на депресия.

Самокритичност

Сама по себе си самокритичността е позитивно качество. Когато човек има реална преценка за себе си, той изисква повече от себе си. Това е хубаво, стига да не се стигне до момента, в който самокритичността поглъща личността.
Когато е налице свръхкритика към себе си, това говори за крайно недоволство и потиснатост.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая статия е свързана с предишна статия на Мишето за размера на пениса, времето за еакулация и дали се гълта, или плюе. Това са основните причини за депресия