Признаци за частична загуба на слуха

Чувствате силните шумове болезнени за ушите си
29 дек 2015 08:30, Михаела Лазарова
4
Признаци за  частична загуба на слуха
Снимка: photl.com

Бученето и пищенето в ушите може да е ранен признак на загуба на слуха. Много хора, особено в по-напреднала възраст, страдат от частична или пълна загуба на слуха. Това може да се дължи на редица причини – възраст, условия на труд, генетична предразположеност, увреждане, продължителен престой в шумово замърсена среда.

Понякога загубата на слуха сполетява и по-млади хора, именно заради гореспоменатите обстоятелства. Кои са ранните признаци, че може да страдате от частична загуба на слуха?

Бучене, пищене, шум

Шумът в ушите невинаги е задължително да е симптом на загуба на слуха, но това не означава да го неглижирате. Веднага трябва да се консултирате с лекар, за предпочитане отоневролог, който ще ви направи необходимите изследвания и ще прецени дали се касае до загуба на слуха или друг субективен проблем.

Лошо е, ако шумът става по-зле с времето. Тогава наистина може да имате проблем със слуха.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
художника преди 8 години
До изпатилПич, мерси за инфото. Аз съм с тоя проблем от години, ама ме е страх от грешна диагноза и .... си карам така, че даже вече не му обръщам внимание.
2
0
 
3
 
! Отговори
изпатил преди 8 години
докато не се направи ЯМР, всички предположения са просто изстрели в тъмното. Времето минава, а колкото по-бързо се постави правилната диагноза, толкова по-добре за пациента и шансове за възстановяване на слуха. Здравната ни система обаче не предвижда подобно изследване и трябва да се заплати от пациента. Поне вече цените са достъпни. Лошото е, че и малко доктори го предлагат като вариант, повечето ще те насочат към разни специалисти, чиито платени прегледи надвишават в крайна сметка ЯМР-то
1
2
 
5
 
! Отговори
300 лева заплата преди 8 години
Борко е добре със слуха,даже чува шепота на парите.