За какво е позволено да лъжем в любовта?

Благородните лъжи крепят отношенията
5
За какво е позволено да лъжем в любовта?
Снимка: outnow.ch

Искреността във връзката е от огромно значение, но понякога се налага да изричаме благородни лъжи по една или друга причина. Мотивите могат да са много. Чувствата и самочувствието на партньора са едни от най-силните сред тях.

Просто понякога честността не е най-добрата политика във взаимоотношенията. Кога е напълно простимо да излъжете партньора си? Ето и думите, с които е напълно позволено да скриете истината от любимия:

„Прав си!“

Да признаеш, че партньорът ти е прав, за да преустановиш скандал е напълно приемливо. Това дори не може да се нарече лъжа в истинския смисъл на думата. Това е по-скоро миротворчески ход, който е важен за спасяването на мира във връзката.

„Изглеждаш страхотно!“

Това е най-правилният отговор, когато искате да накарате партньора си да се чувства добре в кожата си. Понякога човек вижда себе си с по-мрачен поглед и повече критика, отколкото останалите. Затова е хубаво да чува тази благородна лъжа, дори да смятате, че не е в най-добрата си кондиция в този ден.

За да спасите самочувствието му можете да го подкрепите с този комплимент, разбира се не и ако изглежда абсурдно зле.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
от 4 преди 8 години
3"Обичам те повече от всичко!-ако мислиш че това е лъжа какво правиш сс жена която не сигурен че обичаш.4Добре съм-нима иска с най близката да се жалвате и да обсъждате колко е гаден живота вместо да си изкарате хубаво, и за това това е лъжа.В в любовта няма благородна лъжа ,ако има такава значи нещата са ясни за тебе самия , не за партньорката -ра. А от там и ти трябва да си направиш изводите за собственото си щастие.Или просто да продължиш да лъжеш себе си.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да видя дали разбрах правилно благородна лъжа е да излъжеш себе си.Не мисля че е хубаво да лъжеш себе си.1 права е- ако мисля че това е лъжа значи аз смятам че аз съм прав а нейното мнение няма никакво значение.Мнението на човека до тебе няма значение е ясно е какво мисли за нея-го.2Изглеждаш страхотно!-може да не изглежда толкова секси колкото вчера но ако мислиш че това е лъжа въпроса е защо ти си с нея.
2
1
 
4
 
! Отговори
456 преди 8 години
НЕ ЛЪЖИПросто и ясно е казано.Без коментар.
1
5
 
16
 
! Отговори
експертно становище преди 8 години
Тези лафове са по-скоро за колежка която да подрусвате след работа!