Какво трябва да знаете за интимната хигиена при момиченцата?

Не оставяйте бебето да лежи без памперс, освен ако не му предстои смяна или баня
5
Какво трябва да знаете за интимната хигиена при момиченцата?
Снимка: freeimages

Ако сте майка на момиченце, знаете, че вашето бебе се нуждае от ежедневен ритуал на измиване, който помага да се поддържа естествена чистота и здраве на една от най-уязвимите части на тялото на бебето. Правилната грижа за интимната хигиена на момиченцата е не по-малко важна от тази на момченцата, тъй като могат да възникнат инфекции и да се получат усложнения, например синехия.

Синехията представлява срастване на малките лабии на гениталиите. За да се намали рискът, трябва да се спазва отлична ежедневна хигиена. Момиченцата имат много нежна и чувствителна кожа. Всекидневно, когато сменяте пелените или след ваната, трябва да почиствате гениталиите с тампон или стерилна марля, напоена във вода.

Почистването става от горе надолу. Когато се намирате извън дома и се налага да смените пелените, винаги избърсвайте интимните части на бебето с бебешки мокри кърпи.

Въпреки че ще получите насоки от вашия педиатър за това как трябва да премине почистването на най-деликатната част на вашето момиченце, споделяме някои основни правила, които да следвате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
... преди 7 години
Моята дъщеря от 11 месечна не носи памперс, а вече е на 1г и 10м. Беше много трудно да я научим да ходи на гърне обаче успяхме. А, на Михаела ще кажа да си провери информацията дали не е по- полезно въобще да не спарваш интимните части на детето с пмперси, пелени и други подобни, които като се напишка УЖ попиват всичко и сухо.
2
0
 
16
 
! Отговори
брях преди 7 години
Без памперси и мокри кърпи значи не може да се отгледа здраво бебе. Да се чудиш ние как сме оцеляли без тези екстри, тц,тц,тц
1
2
 
24
 
! Отговори
хъммм преди 7 години
И преди да измислят мокрите кърпи как са ни гледали??И преди да започнат да ни вземат парите с памперси и др под. как ли са я карали горките ни родители. Само като види човек на какви пари ни продават бебешките храни и пюрета и му става ясно че всичко е за ПАРИ