Защо децата не четат?

Не разбират това, което четат
28 май 2016 22:11, Михаела Лазарова
8
Защо децата не четат?
Снимка: Reuters

Родителите винаги са пример за своите деца, било то лош или добър. Децата се учат от нас, възрастните, на възпитание, на отношение към околните, дори и на любов към книгите. Вашето дете не обича да чете? Малките не се раждат с нежелание към четенето, то се формира поради една или друга причина. Вижте най-честите от тях.

Сравнявате техните умения с тези на връстниците им

Всяко дете се учи да чете със свои темпове. Бъдете търпеливи, дори и това да означава, че детето ви ще чете по-бавно в сравнение със своите съученици. Когато четат със свое темпо и са спокойни, че ги подкрепяте, тогава децата ще се научат да четат правилно, да вникват в съдържанието.

От друга страна, честа грешка на родителите е да сравняват уменията на децата си с тези на техните връстници. Това не само не стимулира процеса наречен четене, но и не изгражда самочувствие в малките.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
69 преди 7 години
то и аз не можах да разбера това, което чета.....То ако детето ви чете най-бавно в класа според мен си е за специализирана помощ.....
5
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз не чета, книгите ми се струват безбожно скъпи и не купувам. Понякога чета на детето книжки на компютъра. Като се научи да чете ще тегля и ще му ги разпечатвам.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото от много четене мозъкът на човека омеква и той става мекушав . А Демакрация и мекушавост са две съвсем различни категории . Да не се заблуждаваме - на запад книга- та е преди всичко стока за търговия . Четенето отвлича вниманието необходимо за учас- тие в жестоката конкурентна борба .
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сина е на 16 години и чете дебели книжки на 3 езика. Аз се ограничавам с техническа литература и фентъзи на 4. Ами ако не разбереш от първия път, опитай втори. Ако не, опитвай докато стане. Това е само ако изпитваш вътрешна необходимост. Има и такива хора. Ако не, за какво ти е?
2
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Признавам че аз затова нямах желание да чета докаро ходех на даскало, просто не разбирах какво чета в нито един предмет, особено тези тежките литературни произведения, романи, стихове, анекдоти и т.н просто са прекалено сложни за разбиране и до последно до 12 клас осъзнах че да ги разбера е невъзможно така че ги научих на изуст за да мога да си взема дипломата с 300 зора.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото родителите им не четат. и защото ги приучихме да получават смляна информация от дигитални източници. Това е все едно, ако те хранят само с кайма в продължение на години, няма да можеш да консумираш твърда храна.