Не купувайте това на разпродажба!

Консервираната храна е много примамлива, но крие рискове
0
Не купувайте това на разпродажба!
Снимка: Reuters

Разпродажбите предлагат идеална възможност да си купим скъпи стоки на изгодна цена. Такава сделка не е за изпускане. Има стоки обаче, които никога не трябва да купуваме на разпродажба. Вижте защо!

Матраци

Матраците са скъпи вещи, за които невинаги имаме достатъчно пари в брой. Колкото по-качествени са, толкова повече цената им скача. В някои случаи дори може да надхвърли 1000 лева за спален размер.

Тази цена е непосилна за много домакинства, затова хората са склонни да купуват матраци на разпродажба. Лошото е обаче, че на ликвидация най-често се пускат матраци, стояли като мостра и многократно изпробвани от хора с мръсни дрехи и пот по кожата си. Това в комбинация с праха и плесените в складовете и магазините носи големи рискове от инфекции, заболявания, алергии, астма и белодробни проблеми. 

Витамини

Витамините също имат определен срок на годност. Честа практика е да се пускат витамини и хранителни добавки на промоция малко преди срокът им да изтече. Не купувайте такива витамини, защото полезните им качества вече са намалели и няма да имат същия ефект, както ако са купени сравнително скоро след производството им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари