Как да подобрите функцията на щитовидната жлеза?

Пийте чай от ехинацея
25 юни 2016 21:52, Михаела Лазарова
1
Как да подобрите функцията на щитовидната жлеза?
Снимка: freeimages

Щитовидната жлеза е орган, разположен в основата на шията. Нейният размер е сравнително малък, но играе голяма роля за протичането на редица процеси в човешкото тяло. Хората, които страдат от проблеми с щитовидната жлеза, знаят как това се отразява на тяхното общо здравословно състояние.

Безсъние, нервност, трупане на излишни килограми или рязко спадане на теглото са само част от неразположенията при пациенти с проблемна щитовидна жлеза. Освен назначените от специалист медикаменти, има и някои натурални средства, които могат да спомогнат за подобряване функцията на този така важен орган. Вижте някои от тях, които аюрведа препоръчва.

Ленено семе

Лененото семе е много богат източник на омега-3 мастни киселини, а те са от изключително значение за здравословната функция на щитовидната жлеза. Семената могат да се приемат с различни видове зърнени закуски, да се добавят към смутита, сосове, ястия, салати.

Важно е преди да ги добавите, предварително да бъдат смлени, за да може организмът ви да извлече от тях всички полезни хранителни вещества. Освен семена може да приемате и ленено масло. Така по естествен път ще регулирате функцията на щитовидната жлеза.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Д-р Хашимото преди 7 години
И как се подобрява функцията на щитовидната жлеза (която се управлява от друга жлеза в мозъка с точност до десето хилядна от грама)?