Секс заблудите, които тровят любовния ви живот

Съветите на секс експерта Трейси Кокс
20 авг 2016 22:45, Теодора Драгоева
10
Секс заблудите, които тровят любовния ви живот
Снимка: Vogue

Според британската сексоложка Трейси Кокс има седем основни мита, свързани със секса, на които ако робувате, ще сте нещастни в любовния си живот.

Тя твърди, че въпросните митове са доста смущаващи, именно защото са широко разпространени. Въпросните седем "факта" за секса нямат абсолютно никаква достоверност в действителност.

А ето и кои са те:

1. Хубавият секс е спонтанен

Спонтанният секс е хубаво преживяване, но планираният може да бъде още по-вълнуващ. Според Трейси Кокс е важно да се прави секс с правилния човек, без значение дали е спонтанно или не. В дългосрочните взаимоотношения много често сексът между двамата партньори няма как да е спонтанен, защото похотта отдавна е отстъпила място на любовта. Но именно затова този секс е по-хубав и пълноценен, защото партньорите знаят как да се докосват, знаят сексуалните си предпочитания, ерогенните си зони и т.н.

2. Сексът трябва да бъде страхотен всеки път

Някои хора са перфекционисти и очакват сексът, който правят с половинката си, винаги да е съвършен. Реалността обаче е следната - не всеки път можете да организирате перфектната обстановка и да направите супер изпълнение. По-здравословният модел за секс изглежда по този начин: На всеки десет сексуални акта, четири са ОК, четири са под очакванията ви, един е фантастичен и един е супер скучен или дори катастрофален.

3. Сексът е много по-хубав, когато двойката е млада

Сексът става по-хубав с възрастта и това е безспорен факт, според редица проучвания. Сексуалният пик на дамите е в средата на 30-те, но сексуалната увереност може да дойде и след 50-те. Според изследване от 2015-та около 54 процента от мъжете и 31 процента от жените правят секс и след като навършат 70 години. Така че сексът не е само за младите.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моя, така вършее. Утиваме на Тепетата на разходка. Облечена в шлифер му дойде музата. На тепето.. баш ви казвам.Що семе фърга.
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази руса пичона, ако ми се отдаде възможност ще я любя цяла нощ с любов.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жените обичат хубавия секс. Чувственост, страст удоволствие наслада. Не изпитва ли една Жена подобно изживяване. В реда на нещата е да не ви ще повече. Все пак тя е била известен период от време емоционално зависима.И в даден момент всичко се разбива на парчета. Край.