Какво трябва да знаете за кърменето след секцио?

Позата за кърмене е в основата на процеса
15 ное 2016 13:52, Михаела Лазарова
1
Какво трябва да знаете за кърменето след секцио?
Снимка: Philips Avent

Когато настъпи моментът на раждане, в някои случай или след предварително взето решение, някои жени избират цезаровото сечение. Един от най-честите въпроси, които бъдещите майки си задават е дали оперативната намеса ще попречи на това да кърмят бебетата си.

В някои изключения това може да се случи, но при едно успешно секцио, няма причина да не кърмите бебето. Какво е важно да знаете за кърменето след цезарово сечение?

Не спирайте медикаментите

Една от най-честите тревоги на майките, които са родили с цезарово сечение е как кърменето ще бъде съчетано с медикаментите, които приемат в първите часове след раждането. В повечето случаи те са съвместими с кърменето, затова не бива да се притеснявате.

Освен това, ако се налага изключение за вашия случай, наблюдаващият ви лекар ще ви посъветва кога и как да започнете кърменето. Важно е да следите как се чувствате, дали сте твърде замаяни, дали имате гадене и да споделите тези или и други неразположения.

В някои болници първият физически контакт между бебето и майката се осъществява още в операционната зала, а по-често в стаята за възстановяване. В идеалния случай се препоръчва това да стане в рамките на първия час след раждането.

Тогава все още ще бъдете под въздействието на епидуралната упойка. В случай, че поради някаква причина сте разделени с бебето, важно е на всеки 3-4 часа да се изцеждате, докато не ви дадат бебето в стаята.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: кърменеражданесекцио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
32
 
! Отговори
Демокрадически Черно преди 7 години
Млади майки, търсете естествени храни, ако имате връзки със село. Детето е това, което яде. Съседите ми са 90-95 годишни селяни, живи и здрави. Приятелите ми умират 60- годишни.