Защо жените не приключват напълно с бившите си?

Ева Кулева ви съветва за любовта
19 ное 2016 23:00, Михаела Лазарова
44
Защо жените не приключват напълно с бившите си?
Снимка: outnow.ch

Започнали сте нова връзка, но усещате, че приятелката ви сякаш не е забравила предишния си партньор? Днес от рубриката на Az-jenata.bg  „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме един много интересен въпрос от наш читател към Ева Кулева. Ето какво съветва специалистът.

Въпрос: Привет, мъчи ме следният въпрос, защо жените не късат категорично с бившите партньори, в смисъл, че запазват контактите си и ние мъжете трябва да ги помолим, ако се чуват или пишат поне да го правят скришом. Благодаря!

Ева Кулева: Чудесен въпрос. И аз това се чудя.

Както вероятно се сещаш, не само жените не късат категорично с бившите си партньори. А и бившите им партньори не късат категорично със същите тези жени. Логично е, нали?

И отговорът е от страх! Страх, че ще останат сами и ще се чувстват самотни. Страх, че няма да срещнат по-добър партньор. Страх, че някой ден ще имат нужда от помощ и няма да има на кого да се обадят и т. н.
Парадоксално е, че именно подобни страхове и неприключването на предишни връзки, ни пречи да създадем успешна и хармонична нова връзка. Не можем да вървим уверено напред, докато гледаме назад.

Не съм сигурна обаче, че е по-добре да го правят скришом. Разбирам, че предпочиташ да не знаеш, но това едва ли ще помогне за създаване на доверие между теб и партньорката ти.

Всички имаме нужда да се чувстваме сигурни. Вероятно партньорката ти не се чувства сигурна във връзката ви, в себе си, в теб...
Защо не поговориш с нея с разбиране и не я попиташ как се чувства по отношение на вашата връзка и от какво има нужда, за да се почувства по-сигурна?

Задай своя въпрос Ева Кулева тук. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42Някои мъже не заслужават Жените с които са били. За това Жените си отиват. И настъпва вечната раздяла.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С някои жени е по добре да скъсаш за винаги. Те просто не си заслужават.
36
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има жени къде не се вълнуват от бивши. Защо да му се обажда?
35
2
 
3
 
! Отговори
До г-н :) /№18/ преди 7 години
След като си ги запознал и са си допаднали, Вие господине каква тактика възприехте? Живеете само със съпругата си, без да се срещате повече с предишната си приятелка?Или се виждате и с бившата, но само като приятели и понякога дори и жена ви присъства, за да ходите на кино и на сладкарница?Запознахте ги еднократно и те повече не се виждат, но вие поддържате интимни контакти и с едната, и с другата?Или успяхте да организирате нещо друго?
34
0
 
2
 
! Отговори
от 37 преди 7 години
Грешка - визирах Анонимен 34!
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 36Все се надявах, съществуването на такива елементарни човеци да е само притча.Приемете моите най искрени съжаления. Явно не ви е лесно да живеете "виждайки" само "такива" наоколо.
32
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Неа до 26Има не един случай, описан и доказан, че това е възможно.Не пиша за да споря, само уведомявам, който иска, че си намери инфо.Особено фрапантен е един такъв случай в Русия.Професорска дъщеря се влюбва в чернокож студент. Целуват се само веднъж - той си заминава. Тя се омъжва и след повече от година се ражда мулатче. Вдига се страшна олелия и впрягат учени да разплетат историята - тя не е била с чернокож. Изследванията показват, че биологическия баща е белия и съпруг.хайде на минус
31
0
 
3
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Нищо не съм проспала, нали точно това казвам , че имам приятелка с такъв случай ...
30
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 15Личи си, че си просто една жена.Няма, как да сравняваш жени и мъже. Жените по природа са слаби, объркани, подвластни на манипулация и пари, доста често глупави и наивни. Да не говорим че 80% сте курввии? Аз почти не познавам жена,която дс не е изневерила. А познавам и много мъже, които си тежат на мястото.Просто това е ген....при еднте е добър при другите не....не е толкова сложно. Вие сте една фурнаа за деца.това е.
29
2
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 7 години
Някой май е проспал часовете по биология и по-специално генетиката. Родители с кафяви очи и коса МОГАТ да имат русо дете със сини очи. Но родители с руса коса и сини очи НЕ МОГАТ да имат дете с тъмна коса и очи.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимна преди 7 години
От това една жена да бъде отхвърлена,няма по-лошо,като се случи това чувството и е че някой я реже с нож отвътре.
27
2
 
2
 
! Отговори
Неа до 26 преди 7 години
Енергия :)))Майтап няма , но имам приятелка с подобен случай . Тя е с кестена коса и кафеви очи, мъжа и е тъмнокос и тъмни очи , *** , а детето е бяло , русо със сини очи :D Тя твърди , че прилича на баща и ( дядото на детето ) . Е, вярно , че е със сини очи но ..... Не се наемам да коментирам дали е ген или енергия :))) Мислила е за някой докато са правели бебето :)
26
0
 
14
 
! Отговори
Бай Миле преди 7 години
НЕ СЛАГАЙТЕ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ КАКТО МЪЖЕТЕ ТАКА И ЖЕНИТЕ....ВСИЧКО Е ДА ЧОВЕКА,ДО ОТДЕЛНИЯ ИНДИВИД,БИЛО ТО МЪЖ ИЛИ ЖЕНА !
25
6
 
1
 
! Отговори
Не разбирам преди 7 години
Аз съм рус и синеок. Съседката е тъмнокоса със кафяви очи, мъжът и е с черна коса и очи, роди им се русокосо синеоко дете, аре ми кажете как стават тия работи?
24
1
 
1
 
! Отговори
Джу..до16 преди 7 години
16 ,това мое мнение долу е точно за теб еманципирана и феминизирана номер 16 Сигурно си гледала прекоменрно филми ама в живота начесто реалността опровергава филмите .
23
1
 
1
 
! Отговори
Джу.. преди 7 години
Много си черногледа кукло. Не всички ябълки в кошницата са червиви.Предоминантно жените имате роля да съумеете да поддържате семейството и опазите уюта и хармонията вътре.Ако е бил *** значи такъув си хванала на първо място.Демография да ,права си жените не раждат.Еманципираха се феминизираха се .Не бъди черногледа Света е широк а тине си дървоко не ти харесва тук премести се.Лек у успешен ден от мен и сложи малко цвят на тая мисъл .Черното и бялото не ти отива.
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Апостол Павел много точно го е казал: "Ако някой държи дъщеря си неомъжена добре прави, защото такива имат житейски скърби, а аз ви жаля..." Някъде да е казал, че мъжете имат житейски скърби ?! И Исус го е казал: " Който погледне жена и я пожелае в сърцето си, той вече е прелюбодействал с нея !" И още: "Който напусне жена си прелюбодейства и прави и жена си да прелюбодейства !" И така кои са прелюбодейците ?...
21
4
 
19
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Вина носят и двата пола с промитите мозъци и нереалистичните очаквания,набивани им от телевизии,вестници и феминистки издания.Наблюдавам десетки свястни мъже без жени и също така десетки *** без бащи.Има много момченца от които нищо не става.Има много жени теоретично жени.Една жена намери ли кадърен мъж трябва да положи усилия да го пази,модулира така,че да остане до нея.Проблема е голям вече няма мъже и жени Има хибридни създания,без души и мозък.Проституция масово.
20
5
 
1
 
! Отговори
16 — до всички преди 7 години
И пет хиляди минуса да поставите на коментара ми истината няма как да се прикрие. Трябва да си пият хапчетата тези, които са поставили минусите, а не аз. . .
19
3
 
7
 
! Отговори
до 17 Асен преди 7 години
Че в коя държава не е така ? Къде по света жените издържат сами децата и мъжа си ?! Щом жената може да издържа сама децата си оня за какво й е ? Да ходи по други ли докато тя се скапва от работа ?!