Вредни навици преди сън

Не консумирате достатъчно храни за сън
29 ное 2016 21:16, Михаела Лазарова
7
Вредни навици преди сън
Снимка: outnow.ch

Чувство на умора или повишена активност, неразположения със стомаха, прекъснат сън? Дали вашите хранителни навици се нуждаят от преразглеждане? Оказва се, че това какво консумираме през деня влияе съществено на качеството на съня. Ето четири вредни навика, от които е добре да се отървете.

Вечеряте твърде рано

Може би желанието ви е да не си лягате с пълен стомах или спазвате някаква диета, но ако вечерята ви е към 17-18 часа, а заспивате към полунощ, има риск да ви се дояде в неподходящ час или да не можете да заспите от глад. Коригирайте това, като хапнете нещо малко преди сън, което да не е с повече от 250 калории.

Свеж зеленчук, ябълка, банан, чаша прясно мляко (изберете само едно от изброените и не смесвайте храните). Протеините в млякото например ще помогнат на тялото ви да се отпусне и да се подготви за съня. Ако хапнете обилно преди сън, рискувате да влошите храносмилането си. Затова нека има баланс.

Пиете кафе в късния следобед

Знаете ли, че на организма са му необходими около 6 часа, за да елиминира само половината от количеството кофеин, което сме приели за деня? Това означава, че хубавото следобедно кафе може да ви държи будни през нощта. Кофеинът предизвиква безпокойство при някои хора. Ето защо, ако страдате от проблеми със съня, избягвайте да пиете кафе в късните следобедни часове.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По света хората пият чаша топло мляко преди сън.
4
0
 
3
 
! Отговори
от опит преди 7 години
Не яжте кисело мляко, Освен ако не ви се налага да ставате в 3 през нощта , поне ефекта при мен е такъв.
3
0
 
16
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 7 години
Преди сън е хубаво според сезона да се яде! Туршия с греяна ракия с малко мед в 19:00часа консумира се бавно,към 20:00 се нарязва тъничко паприкована домашна сланинка и такааа...Добър сън и здраве през зимата.От смотания заразват от немскита бакалии и лошото мляко не от крава ще боледувате и няма да спите добре!
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Който заспива, където е, е много лош признак - възможен е скорошен инсулт!!!!!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За тези, къде ги сложиш там заспиват. Какво за тях?!