Най-разпространените видове афери

Топ 5
9 яну 2017 22:51, Екип на Tialoto.bg
9
Най-разпространените видове афери
Снимка: outnow.ch

Уж всички ценим любовта, а изневярата вече е все по-срещано явление дори в привидно здравите връзки. Антропологът Хелън Фишър твърди, че любовта не е точно емоция, а система на мозъка.

Когато става въпрос за любов имаме три мозъчни системи – едната е свързана с либидото, другата с романтичната любов, а третата с привързаността към другия. И докато една от системите е прикачена към половинката, другите две може да бъдат спокойно насочени към други мъже.

Ето и защо според Фишър човек не е създаден за моногамно общество и изневярата има не просто научно, а биологично обяснение. Според психолозите обаче изневярата често е резултат от някаква неудовлетвореност у съответния човек – секс, чувството да бъде желан, разбран, изслушан, ухажван, стрес, отмъщение и т. н. Ето и кои са най-често срещаните афери и какво ги провокира:

1. Чисто сексуалната афера
Тя е най-често срещаната. Двамата се виждат, за да правят секс, в който се чувстват по-освободени, отколкото когато са с партньора си. Те не смятат да зарязват половинките си. Подобни афери възникват, когато страстта в основната връзка изчезне или единият просто не желае да прави вече секс. Добрата новина е, че сексуалната афера не трае дълго и бързо това привличане си отива. За съжаление обаче, има опасност неверният да намери друг мъж/жена, с който да завъди нова афера.

2. Емоционалната афера
Чували сме, че това е по-страшната изневяра. Двамата не правят секс, но това не означава, че няма сексуално напрежение. Подобна афера може сериозно да обърка главната връзка, тъй като двамата постоянно се търсят, споделят и изпитват буквално нужда да се свържат един с друг по всякакъв начин (извън физическия). Подобна афера може да продължи години и в даден момент да бъде прекрачен прагът на „физическото“.

Още по темата четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обикновенно изневеряват следва раздяла. Жената се хваща с друг. Някои се сгодват, омъжат заживеят с друг мъж.
4
3
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 7 години
Злобарката е без конкуренция. Евтино, сигурно, здравословно. Бийте катериците уважаеми дами, жулете злобарки господа!
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Минко го няма. Зает е с други неща.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато я хванеш да яде пражен боб с кисело зейе и не е оставила противогази за всички в къщи.
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Иииииии-чакам Минко да си каже думата!!!!Модераторе,бъди човек -не го трий!Искам утре денят ми да започне с усмивка:-))))