10 признака, че партньорът ви контролира

Грижата, обичта, приемането, привличането са винаги условни
31 мар 2019 21:40, Михаела Лазарова
2
10 признака, че партньорът ви контролира
Снимка: istock

Токсичните взаимоотношения могат да се промъкнат във всяка връзка. Хора от различни полове, социален статус, степен на интелигентност, сексуална ориентация могат да проявят контролиращо поведение спрямо партньора си в даден момент.

Много хора си представят контролирането единствено като налагане на забрани от страна на единия партньор към другия. То обаче се простира далеч по-навътре в отношенията и може да се крие в много малки жестове и наглед незначителни думи и ултиматуми. Всъщност се оказва, че контролиращият партньор се опитва да влияе на половинката си по всички възможни параграфи, включително на мисленето, не само на действията.

Контролиращите хора използват цял арсенал от инструменти и похвати, за да доминират над партньорите си, независимо дали осъзнават какво правят или не. Понякога емоционалната доминация и манипулация е толкова сложна, че самият контролиращ не осъзнава какво точно прави, защото е дълбоко убеден в правотата си и това е един от основните белези на доминиращия партньор.

Ако забележите някои от следните признаци в поведението си, може да се окаже, че сте контролираща и доминираща жена. Ето ги и тях.

1. Постоянно критикуване на партньора, дори за малките неща.

Доминиращите жени се вглеждат във всяко действие. Те са с предварителната настройка, че половинките им поначало не са прави за нищо и реагират по съответния начин.

2. Прикрити или явни заплахи.

Доминиращият партньор често заплашва другия с прекратяване на отношенията, изгонване или някакви други санкции. Причините за това са незначителни – неизхвърлен боклук, неизмити чинии, неразходен домашен любимец.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това малко като България и ЕС.