Как най-после да спрете да мислите за бившия?

Отървете се от натрапчивите мисли по няколко начина
Обновена: 27 юли 2019 22:22 | 27 юли 2019 22:22, Илияна Николова
12
Как най-после да спрете да мислите за бившия?
Снимка: istock

Понякога след края на връзката единият от партньорите, който не е искал да се стига до раздяла, развива обсесия по бившата си половинка. Вманиачава се, не може да продължи напред, търси причините, довели до емоционалния разрив и най-вече, не спира да мисли за експоловинката си. Това обсебване по бившия/бившата най-често включва непрестанни опити да се свърже с него/нея, преглеждат се стари снимки, рови се из профилите в социалните мрежи, но най-важното е, че липсва желание да се продължи напред и да се потърси нов партньор. Фиксацията върху бившия ви любим обаче не само не ви помага, а влошава емоционалното ви състояние и спира развитието ви в личен план.

 Ако наскоро сте преживели раздяла и усещате подобна фиксация и обсебване по бившия си партньор, вижте няколко неща, които могат да ви помогнат да излезете от ситуацията.
 
Изхвърлете старите му снимки. Премахнете всички сантиментални предмети, които ви напомнят за него. Ако ви е трудно да ги изхвърлите, поне ги приберете в някой шкаф или ги преместете в мазето, важното е да не са пред очите ви и да ви натъжават.
 
Спрете да се ровите в профила му. Непрестанното следене какво е публикувал, къде се е тагнал, с кого се е снимал, не ви помага, а напротив. Ставате все по-обсебени от него и тормозите сами себе си с излишна информация, която ви натоварва и натъжава.
 
Не ходете на местата, за които знаете, че той/тя посещава. Един от сигурните признаци, че сте се обсебили от бившия си е, ако често ходите в магазина, от който знаете, че той пазарува, с надеждата да го видите „случайно“.
 
Спрете да фантазирате за него. Раздялата с партньора ви очевидно не е намалила чувствата, които изпитвате към него. Вие продължавате да мислите за него, да фантазирате какво бихте правили, ако сте заедно, но това са невъзможни неща, които само ви вредят. Опитайте се да си наложите да не мислите за него. Излизайте повече с приятели, упражнявайте любимо хоби, разхождайте се, разсейвайте се, за да не мислите толкова за миналото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
vivian преди 1 година
здравейте, тук съм днес, за да споделя свидетелство за това как решението за храма на любовта ми помогна да върна съпруга си и да спра развода с контакт със свещеника Джая за 48 часа. Не мога да му благодаря достатъчно, че възстанови брака ми и събра семейството ни отново. Ето контакта за връзка с него . { whatsapp}+1716_503_7879
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За сменянето на града съм съгласна напълно. Далеч от очите, далеч от сърцето.
4
3
 
1
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Анонимен 4Ако е някоя заядлива нашенска ч.***, по-скоро той ще се види принуден да иска да смени квартала. Виж какво пише по-долу 2 и 3 за втория възможен вариант на обсебването.
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако живеете на една улица, сменете квартала.
2
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вторият вариант е също вид обсебване. Затова много внимавайте, преди да пристъпите към връзка, която за вас от самото начало е само забавление или само удовлетворяване на физическа необходимост.Преценете човека срещу вас, колкото и да ви привлича.
1
5
 
13
 
! Отговори
Това е един вариант преди 4 години
- единият е все още влюбен в другия и иска да възстанови връзката. Това може да прерасне в болезнено състояние, ако старанията продължат с години, а онзи, който е пожелал да скъса, е продължил живота си и не мисли да се връща назад.Но авторката е пренебрегнала друг много често срещан вариант - единият е пожелал да скъса и го е направил, но другият се е почувствал силно обиден, ограбен, ощетен от непочтено отношение. Търси начин да си отмъсти, дори когато вече има нова връзка и дори семейство.