5 начина да се справите с ревността

Не поставяйте забрани на партньора си
10
5 начина да се справите с ревността
Снимка: istock

Ревността е взривоопасна. Тя може да доведе докрай дори най-щастливата връзка. За да запазите отношенията си е важно да се научите да контролирате ревността си, особено когато е безпочвена и нямате доказателства и поводи за проява на това токсично чувство. Как да се научите да владеете ревността си и да я потискате?

Разберете причината за вашата ревност

Някои хора са ревниви поначало. Ревността им се корени в техния досегашен опит, както и в някои индивидуални особености на характера и личността. Ако обаче сте особено ревниви към настоящата си половинка, вероятно има причина за това. Не е задължително партньорът ви да е в основата на проблема. Може просто да тълкувате неговото поведение погрешно и да го приемате като повод за съмнение. Анализирайте ситуациите, които ви правят ревниви и разберете къде се крие разковничето. Знаейки, ще ви е по-лесно да поработите над укротяването на ревността.

Не поставяйте забрани на партньора си

Това е възможно най-погрешната стратегия, която можете да изберете. Ако забранявате и налагате рестрикции на половинката си, ще го подтикнете към неща, които до момента не е имал намерение да прави. Не забравяйте, че ревността е един от най-големите убийци на връзката и може да превърне иначе хармоничните ви отношения в истински кошмар.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
даамане преди 4 години
До Анонимен 9, така е по забавно, а и трудно ще намериш вярна жена, дори и хипопотам да е, пак се пуска, ако има кой да и обърне внимание, но винаги ще се намери някой много закъсал и пиян
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом ревнуваш, значи има защо. Решението е просто - тръгваш си и търсиш верен партньор или оставаш сам... но българските мишлета не могат да са сами и за това си изневеряват и се ревнуват, но нищо де, нали има семейсто, било то и най-нещастното на света..
6
0
 
0
 
! Отговори
пиги преди 4 години
До А как да се справявъзможно е, ако си мазна сви-я .. е сигурно и за там ще се намери някой извратеняк
5
1
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Михалка пак е преписвала пълни глупости!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм на години вече.Не е като преди-24/7.Сега е само сутрин, и то не всяка сутрин.Обаче:Меракът ми расте с годините.Защо Господ си направи тази шегичка с нас, мъжете?
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права си,не можеш да спреш някой мъж да покаже че те харесва!Както и не можеш да не завъртиш опашка пред нов мъж.Бог така те е направил!Заради "размножението".Обикновено,мъжът не "атакува", ако не му е даден зелен сфетофар от жената.Биологически обусловено.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка жена е наясно каква е причината, когато изпитва ревност. Знае също така при какви обстоятелства би престанала да ревнува.Така че, горните съвети са излишни.
1
7
 
7
 
! Отговори
А как да се справя преди 4 години
с неговата ревност?Всеки мъж е ревнив, дори и да няма повод, даден от жената. Не е възможно да вървиш по улицата и някой да не се загледа подир теб. Не е възможно никой никога да не се изкаже по твой адрес така, че да проличи, че те харесва. Не е възможно, когато разговаряш с мъже, в тона на някои от тях да не се промъкнат ухажорски нотки, пък макар и само поради това, че маниерът на говорене на този човек е такъв.И буквално телепатически усещаш, че твоят мъж се напряга от пристъп на ревност!