Как емоционалните рани от детството пречат на любовта?

Дали връзките ни ще са провал, зависи от редица фактори
20 ное 2019 22:38, Михаела Лазарова
1
Как емоционалните рани от детството пречат на любовта?
Снимка: istock

Любовните взаимоотношения са сложни. В тях влизаме с очаквания и с това, което сме като личности. Дали връзките ни ще са провал или ще успеем да изградим стойностни съюзи зависи от редица фактори, детството ни е единият от тях. Емоционалните „рани“, които сме получили ще определят дали ще ни липсва увереност в любовта, дали няма да сме ревниви, емоционално недостъпни.

Вижте кои „рани“ могат да попречат на хармонията в любовта.

Постоянно съмнение

Когато едно дете е отгледано с любов, грижа, подкрепяно е от своите родители, то по-лесно се привързва към партньорите си, чувства се сигурно на по-късен етап от живота си. От друга страна, децата, които не са получавали последователно изразяване на емоции от родителите си, са по-склонни да се съмняват в своите партньори, когато създават връзки.

За тях винаги отрицателната страна на личността надделява, гледат на взаимоотношенията по-скоро като на рискови, трудно успяват да изградят силна емоционална връзка. Очакват да бъдат не обичани, а изоставени от партньора си.

Проблеми с доверието

Една здрава любовна връзка се гради на взаимно доверие. Отхвърленото дете, което не е получавало обич и топлина от единия или двамата родители, било е оставено само да се справя с предизвикателствата на живота, в зряла възраст ще търси подкрепа от половинката си. Освен това винаги ще поставя под въпрос лоялността на любимия човек и би се съмнявало в някои моменти в нея неоснователно.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари