На какво ни учат трудните ситуации?

Превръщаме се в най-добър приятел на себе си
26 яну 2020 21:35, Михаела Лазарова
6
На какво ни учат трудните ситуации?
Снимка: istock

На всеки се е случвало да попадне в трудна житейска ситуация от различен характер, която да го накара да се почувства така сякаш няма изход. Чувстваме се зле, ставаме апатични, а страховете са ни превзели напълно. Но настъпва един момент, в който осъзнаваме, че лошите ситуации, които създават негативни емоции, могат да имат редица ползи за нас.

Така например, разбираме, че да поискаш помощ от приятел не е срамно. Кои са другите ползи от трудностите.

Научаваме се на търпение

В една негативна ситуация, никога не сме готови да чакаме да се случат събитията по естествен начин. Рано или късно, отрицателните емоции ни учат, че търпението е важно. Спираме, обмисляме ситуацията и чакаме, дори на този етап нещата да ни се струват невъзможни.

Научаваме се да бъдем прощаващи

В лоши ситуации, в повечето случаи хвърляме вината върху себе си или позволяваме на друг да ни манипулира и да ни вмени чувство на вина. Но рано или късно осъзнаваме, че е важно да спрем да се обвиняваме, дори и да сме допуснали грешка, да си простим. Що се отнася до прошката към тези, които са ни наранили, необходима ни е не толкова заради тях, колкото заради нас самите, за да можем да си осигурим вътрешен мир и да продължим напред щастливи.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: стреструдности
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Всяко решение поражда нови проблеми"
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SSЖенският акъл преценява детайлите много по-внимателно в сравнения с мъжкия такъв.Мъжът пък е по-добър в едромащабното мислене.Природата неслучайно е създала два вида хора, които са устроени така, че животът им става по-лесен, ако се събират по двойки Проблемът е да намериш точно онази, която ще те допълва най-добре. Защото живот с неподходящ(а) е равностоен на ад приживе.
3
0
 
3
 
! Отговори
Не, Михаела преди 4 години
Трудните ситуации ни учат по-внимателно да преценяваме реалността, в която живеем и по-добре да обмисляме плановете си, за да не се оказваме в положения, от които не е лесно да се намери изход.Това е най-важното, на което ни учат трудните ситуации.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това явно е писано за деца до 7 г. възраст. Сериозна медия, ей!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ядосвай се, ядосвай се и пълни гробищата.