4 начина да ароматизирате всяко кътче от дома си

Почистете и ароматизирайте съдомиялната с оцет
26 май 2020 14:43, Михаела Лазарова
3
4 начина да ароматизирате всяко кътче от дома си
Снимка: Istock

Колкото и щателно да почистваме дома си, колкото и да проветряваме, в определени кътчета от жилището се наслагват неприятни миризми, които пречат на комфорта ни и карат дома ни да изглежда мръсен без това да е така. За щастие има няколко много хитри и полезни начини да се справим с лошите миризми вкъщи без да използваме химикали и вредни препарати.

Как да накарате дома си да ухае прекрасно отново?

Освежете хладилника си с ванилия

Един изпитан хитър трик за освежаване и дезодориране на хладилника, в който се наслагват невероятно много неприятни миризми, е ванилията. Тя може да се пребори с тежки миризми, като плесенясали зеленчуци, риба, чесън. За да неутрализирате тези лоши миризми, напоете памучен тампон с течна ванилия и го оставете на някой рафт в хладилника. Само след около час ароматът на ванилия ще е изпълнил целия хладилник.

Същото можете да направите и с помощта на сода за хляб. Тя обаче не оставя допълнителен приятен аромат, като ванилията, а просто изсмуква всички лоши миризми от хладилника.

Дезодорирайте кошчето за боклук

Много често държим кофата за боклук в кухнята. Така е много по-удобно да изхвърляме отпадъците от приготвянето на храна и отварянето на различни опаковки. Кошчето за отпадъци ни е на една ръка разстояние и изхвърлянето им става бързо и удобно. Лошата миризма, която обаче е чест спътник на кофата за боклук изпълва цялата ни кухня. Това е изключително неприятно, защото в кухнята се храним.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Нафърфорий преди 3 години
Ароматни свещи и тамян, не се ли сетихте?
2
0
 
1
 
! Отговори
Г.Т. преди 3 години
До Анонимен 1Хем корема сит, хем гащите топли ..Поздрави!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наяждате се с боб. Цяла нощ парното на 6.....