10 знака, че трябва да се грижите по-добре за себе си

Твърде критични сте към себе си
25 мар 2022 21:29, Михаела Лазарова
7
10 знака, че трябва да се грижите по-добре за себе си
Снимка: Istock

Приемаме себе си, тялото си, здравето си за даденост. Стараейки се да угодим на всички край нас, да сме най-добри във всичко, което правим, забравяме за себе си. Човешкото тяло обаче е така създадено, че то винаги ни напомня, ако не се грижим добре за него.

Вижте 10 знака, че вие не се грижите достатъчно добре за себе си и това трябва да се промени.

1. Често страдате от настинки или по-сериозни вирусни инфекции. Това подсказва за спад на имунитета. Отслабената имунна система може да бъде резултат от хроничен стрес, неправилно хранене, липса на физическа активност, дефицит на витамини и минерали.

2. Трудно се концентрирате, често забравяте. Проблемите с паметта не се дължат само и винаги на напредването на възрастта. Възможна причина за това са и хормонален дисбаланс, дисфункция на щитовидната жлеза, проблеми с чревния микробиом и други.

3. Не спите достатъчно и сънят ви не е пълноценен. Това е още един знак, че не полагате достатъчно грижи за себе си. Недоспиването може да се дължи на късно заспиване, защото гледате филми до късно, работите, имате натрупани негативни емоции.

4. Лесно ставате раздразнителни. Ако сте усетили, че напоследък все по-често се ядосвате за дреболии, то вашата раздразнителност подсказва, че психическото ви здраве се нуждае от внимание. Нервността може да се дължи на твърде много стрес, лоша диета, хормонални проблеми.

5. Не пиете достатъчно вода. Организмът подсказва за дехидратацията чрез редица неразположения като запек, главоболие, усещане за фалшив глад, влошаване състоянието на кожата, инфекции на пикочните пътища и други.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
ti si si napravo kifla i za ponicka ne stavas