5 начина да се справим с кризата във връзката

Коментирайте ситуацията с тесен кръг от хора
10 фев 2023 02:00, Михаела Лазарова
15
5 начина да се справим с кризата във връзката
Снимка: Istock

Взаимоотношенията са като море – понякога бурни, понякога тихи, изпълнени с вълнение и често пъти не липсват подводни камъни. Когато влизаме във връзка, имаме усещането, че реалността е една приказка, която няма да има край. Но разбира се, това не трае вечно. Според специалисти по взаимоотношения, напълно нормално е да не сме влюбени през цялото време. Трябва да сме подготвени както за хубавите моменти, така и за не толкова добрите. В следващите редове ще ви споделим няколко идеи за това как да се справите с кризите в любовните отношения, когато те се появят. Ето ги и тях:

Обсъждайте проблемите с партньора

Една от причините някои връзки никога да не могат да се възстановят след труден момент е, че и двете страни не са били склонни да обсъдят това, което не е наред. Когато в отношенията се появи криза, партньорите трябва да имат отворена и честна комуникация относно ситуацията. Понякога това се постига трудно защото емоциите взимат връх. В такъв случай, най-добре е и двамата да се оттеглят за малко един от друг и да обсъдят какво да предприемат в най-близко бъдеще. Така че, вместо да се нападате един друг, опитайте се да постигнете диалог. За предпочитане е да направите това когато сте спокойни и да не позволявате на емоциите и чувствата да замъглят трезвата ви преценка.

Преценете дали връзката може да бъде спасена

Друг начин да преодолеете кризата във взаимоотношенията ви е да се запитате дали сте склонни да запазите съществуващата връзка или просто е дошло време да поемете по различни пътища. Можете дори да помислите дали сте склонна да се омъжите за дадения човек или не. Замислете се дали този човек ще бъде добър съпруг, добър родител на децата ви, дали вашите близки и роднини го одобряват. Можете дори да стигнете по-далеч и да си направите списък с добрите и лошите черти на партньора и да видите кои преобладават. Това също може да бъде метод, който да ви помогне да прецените дали тази връзка си заслужава да бъде спасена.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Май те сватосва вече. Обработил е някой.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Женс Само внимавай да не попаднеш на хитруша-лицемерка, която бързо си прави наум сметката докато смирено гледа в земята. Докато приключиш твоето патетично слово на мъж повелител, тя вече ти е скроила шапката и е намислила какво да измъкне от теб за пореден път - подарък, услуга, съгласие за пореден път да постъпиш така, както на нея й е угодно и т.н.Същевременно, покорно ще те уверява, че твоята дума е закон за нея и ловко ще ти се умилква.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако все още не сте семейни и нямате общи деца, а се налага да посещавате семеен консултант или терапевт, за да спасите връзката, значи напразно си губите времето един на друг. Разделете се по живо, по здраво без да си късате нервите и да се намразвате до степен да станете врагове. После всеки да си потърси подходящ(а).
5
1
 
3
 
! Отговори
Селянин преди 1 година
Слушайте Михаела, тя е имала много много връзки и е опитна ;)
4
2
 
7
 
! Отговори
Кризисен пр преди 1 година
Днешното бг семейство - мъжа хойка по колежки, вкъщи обаче е по-нисък от тревичката, а жената поства щастливи фотоси в социалките, докато го заплашва ежедневно с развод и го ползва предимно като атм. Любов, емпатия, секс липсват тотално. Разбира се, има изключения, но описаното е 90% от браковете. Можете да има малко щастливи небракувани двойки. Останалото е от гореописаното.
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се оставяйте да ви изнудват един с друг.
2
8
 
4
 
! Отговори
Женс преди 1 година
Когато мъжът говори, жената до него гледа в земята, седи смирена и послушна. Не се поддава на емоции. Само тогава може да има любов и стабилна връзка.
1
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Slyshai skadunavskite yblytdki u ste imma vzaimotnoseniya nema steasno