Кои са проблемите във връзката, които са по-сериозни от изневярата?

Липса на комуникация
22 фев 2023 22:30, Михаела Лазарова
22
Кои са проблемите във връзката, които са по-сериозни от изневярата?
Снимка: Istock

Изневярата се смята за най-непростимото прегрешение в една връзка. За много хора тя е повод за раздяла, а дори да не се стигне до нея, отношенията се влошават, доверието е счупено и преодоляването на това препятствие става много трудно.

Но освен изневярата има и други проблеми във връзките, които могат да нарушат сериозно отношенията и да се окажат далеч по-сериозен фактор за раздяла от изневярата.

15 признака за мъжка изневяра

Кои са проблемите във връзката, които могат да са по-сериозни от изневярата?

1. Любовта не е така силна, както в началото.

Любовта се променя в различните етапи на връзката. В началото е силна и вълнуваща, след това става по-спокойна и осъзната, но в следващите етапи би трябвало да прерасне в обич. Ако това не се случи, а чувствата станат съвсем равнодушни и усещате безразличие, това е много сериозен фактор за влошаване на връзката.

2. Натрупване на негативизъм.

Може с партньора си изобщо да не сте си изневерявали, но въпреки това връзката ви да достигне своя край. Случва се, когато с течение на времето се натрупат прекалено много негативни емоции и раздразнение към другия породени от разочарование от думи и действия, черти от характера. Тогава вече любовта губи своето значение. Надделява отрицателното отношение към другия, когото започвате да съдите за всичко.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: флиртлюбовизневяра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете компания на партньора и от време на време влизайте в тона:) Като огледало:)
18
1
 
1
 
! Отговори
Дони преди 1 година
Жените в тва отношение, в голямата си част са страшни змии. Мълчи, мълчи, па току изсъска нещо отровно. Нищо че си с доходи от порядъка на горните 5%, имаш вид, поддържаш се, имаш експлозивно чувство за хумор... Все търси за нещо да захапе. Не си купил на детето фреш - егоист си, купиш - бил алергичен. Играеш с детето - чудесно, пак го изпоти, сега ти ще го къпеш, звъннат ти по работа, говориш 5 мин - егоист, заради детето сме навън... А тя захапала сигарата и чади, ли, чади, забила нос у фейса.
17
2
 
2
 
! Отговори
Дара преди 1 година
Плюйте върху всичко и после чакайте комоникация.
16
0
 
3
 
! Отговори
П.Славчев 55г. Арчар преди 1 година
Гладко избръснат и леко пиян, Петър Славчев - винаги желан! УВО Юни 89
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжи и кражби, доверието тотално се губи
14
1
 
6
 
! Отговори
На възел преди 1 година
За да нямате проблеми с връзките, носете ботуши, сандали или чехли.
13
2
 
3
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Липсата на пари !
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е проблем вън от доброто възпитание и и любовта между хората. За съжалени тандем между двете неща все по-рядко се среща.
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а проблеми със секса има ли? Питам, защото си специалистка.
10
0
 
4
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 1 година
Истинска любов може да има само между чичо и племенник! От опит говоря!
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато говорим за любов подразбираме обич. Влечението и любовта не прерастват в обич поради различен темперамент, характеропатия, незрялост, кръшкане...
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При липса на любов започват да преобладават отрицателни изживявания, което води до намаляване на общуването и отчуждаване. Много връзки продължават с такива недостатъци по задължение. Манипулативно поведение и прояви на ревност са директно разрушителни.
7
9
 
2
 
! Отговори
30 годишен преди 1 година
За мен 14 Февруари е празник на любовта! И е много хубав празник. Да покажеш на половинката си, че я обичаш и държиш на нея! Хубаво е да има един такъв специален ден! А Трифон Зарезан не се ли празнуваше на друга дата? По нов или стар стил? Пък и ден на пиянките е всеки ден, защо ли трябва да има специален ден? Пък деня на влюбените е само един и е добре, че го има!!!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек дори и да разбере за случайното еднократно кръшване на половинката си, след като се увери, че кръшналият се е старал да бъде максимално дискретен, по-добре да се направи, че не знае и да прости. Непростимо е, когато единият си развява байрака и дори не го крие, защото или не му пука за половинката му (особено ако не са сключили рак), или пък се чувствна силната страна, от която другият е зависим и затова търпи. Помисли си дали такъв човек заслужава да го търпиш.
5
6
 
2
 
! Отговори
Изневяра ли? преди 1 година
Всеки влага различен смисъл в това понятие и сам решава кое е непростимо. Не е истинска изневяра и не е причина да скъсаш стабилна връзка или да се разведеш, ако става въпрос за случайно кръшване, породено от страст, когато кръшналият се стреми да бъде максимално дискретен, да не нарани половинката си и да не я загуби.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато над любовното влечение надделеят негативните емоции, породени от разочарованието от избраника/избраницата, значи връзката е вече токсична и разрухата в нея е необратима. По-добре не си губете повече времето и не си късайте нервите. В един английски сериал неколкократно беше повторена една реплика, която е много основателна - "Още много риба има в морето!" Ще намериш по-подходящ/а.
3
0
 
10
 
! Отговори
Етапите са разни преди 1 година
Най-напред е луда страст. После постепенно свикват един с друг - този етап съвсем не е за пренебрегване и означава, че си намерил човека, с когото си свикнал да живееш, защото ти е добре с него. Постепенно се убеждаваш в положителните качества на избраника/избраницата/ си, виждаш и негативните качества и преценяваш дали е възможна толерантност. Ако решиш, че тези минуси са пренебрежими, значи вече имаш изградена стабилна любовна връзка. Това е много по-ценно от първите месеци луда страст.
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ревността я има винаги. Ако хич не ревнуваш някого, значи не държиш на него. Проблемът е, когато ревността стане патологична.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Липсата на комуникация проличава още в началото на връзката. Който е пренебрегнал това, значи е търсил само секс или само пари, или тези неща и двете. Но не и любов плюс обвързване за постоянно.