Едни от най-добрите книги за личностно самоусъвършенстване

Книгите за личностно усъвършенстване и развитие са много популярни
16
Едни от най-добрите книги за личностно самоусъвършенстване
Снимка: Istock

В днешно време все по-актуални стават темите за хроничната умора, стреса, депресията, тревожността и други състояния, които сякаш се появяват в резултат на времето, в което живеем. Понякога единственото, от което се нуждаем, за да променим света около нас е всъщност да се свържем със себе си. За никого не е тайна, че книгите за личностно усъвършенстване и развитие са много популярни. Ето защо в следващите редове ще ви предложим някои от най-добрите книги на тази тематика. Ето ги и тях:

1. „Събудете гиганта в себе си“ от Тони Робинс

Тази книга е за всеки, който иска да покори и да управлява ума, тялото, емоциите и финансите си. От нея ще научите за мотивационните сили, които притежават болката и насладата, както и колко е необходимо да знаете важността на въпросите, които задавате. Ако искате да научите защо е важно да живеете по свои правила и да придобиете чистота на ума си, това четиво е за вас. Четете и препрочитайте бавно параграфите и изпълнявайте упражненията.

Самият Антъни Робинс е достатъчно вдъхновяващ със собствената си история – предприемач, милионер от съвсем ранна възраст, към днешна дата той е един от най-големите мотиватори и лидери в областта на развитието на личността.

2. „Тънкото изкуство да не ти пука“ от Марк Менсън

Едно четиво, което ще ви изуми с лекия си характер и забавния изказ. Марк Менсън разбива на пух и прах съвременните стремежи на всички за красота, щастие, пари и успех. Той ще ви покаже по много тънък начин как социалните мрежи и консуматорската ни култура всъщност подхранват един фалшив идеал за щастие. Това не е типичната книга за самопомощ, но чрез нея ще разберете колко е нормално всъщност да не се чувстваме добре през цялото време.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хубаво е да се четат книги но много от читателите ги четат и не изпълняват това което пише в книгата.
12
0
 
3
 
! Отговори
Е.Х. преди 1 година
Елеазар Хараш...
11
1
 
6
 
! Отговори
? преди 1 година
А къде е книгата "Как да преодолеем безпокойството и да се радваме на живота" на Дейл Карнеги? Определено си заслужава да я прочетете.
10
1
 
6
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Щом не е на Кобилкина, Юли Тонкин и Габи от "Ергенът", няма да си я купя :D
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пишеш книга озаглавена +как се става милионер", всички си я купуват заинтригувани и ти ставаш милионер. Това е най-прекия път към богатството-да напишеш книга със съвети.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еми така е бате - едни работят с горната глава , други с долна глава - всеки с "ъкъла" си
7
3
 
2
 
! Отговори
Победи стреса преди 1 година
Аз се самоусъвършенствам в биенето на чкии. Управлявам ума тялото емоциите. Унищожих хроничната умора, стреса, депресията, тревожността. В момента съм станал професоналит в тази сложна практика и наука на личносно самоусъвършенстване.
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боко е чел само Винету и пак е станал човек - ей го десетки години на въртеше на малкия си пръст - значиии има нещо в таз книга - некви мъдрости
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добрете четете Уейн Дайър - много повече ползи ще имате на практика от четенето на Коелю и всички ония, дето ви лъжат как се става милионер след като си станал такъв.
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на тез им викам че са от бандата на лаладжиите - то ако ставаше всички да сме богати и успели кой щеше да руча джабетата и да произвежда - или казано по друг начин - много вожд, много шеф, индианец йок - всички сме родени за шефове
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето книги за самоусъвършенстване са не само безсмислени, но и направо вредни - авторите им лъжат хората, че проблемите им ще сеоправят с рецепта, дадена от някой със спорен опит и квалификация на безименен и неограничен кръг хора,всеки от които има различна проблематика, дължаща се на различни причини. Все едно да си лекувате "болките в корема" /които могат да са от най-разнообразен характер и причинители/ с обща рецепта, издадена от здравния министър.
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ох милия, на ранна възраст станал милионер, щото пестял от закуски и сега се смята за достатъчно квалифициран да дава съвети на останалите как да си живеят живота.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
23 мотивиращи цитата на Ричард Брансън========малко по- късно=======Ракетната компания "Върджин орбит" (Virgin Orbit) на британския милиардер сър Ричард Брансън обяви, че ще съкрати 85% от персонала си, след като не успя да осигури нови инвестиции, съобщи Би Би Си