Митове, свързани със свалянето на килограми

С какво ни навреди диетичната култура
28 ное 2023 02:00, Дарена Найденова
9
Митове, свързани със свалянето на килограми
Снимка: iStock

Много от нас чувстват, че трябва да променят телата си, вместо да ги обичат. Може да искаме да бъдем по-ниски, по-слаби, по-стегнати - всичко, което се смята за достойно или приемливо в очите на една култура, обсебена от външния вид. И докато промяната на тялото ви е лично решение, често има основни фактори, които играят роля.

Посрещнете диетичната култура. Колкото и да ни се струва трудно, всеки от нас може да работи, за да се отдръпне от нея и да приеме по-мил, по-нежен подход към тялото си, за да бъде в хармония с него и всички процеси, които се случват в организма.

Прочетете за митовете за диетична култура, които според диетолозите трябва да бъдат зачеркнати мигновено и на тяхно място да се настанят по-здравословни навици, които да следвате.

Какво е диетична култура?

Диетичната култура насърчава мироглед, при който изглеждането по определен начин ви осигурява ниво на приемственост. Обществените очаквания казват, че трябва да се впишем в правилните размери, за да бъдем сред популярните, интересни и харесвани личности. Тревожните новини обаче не спират дотук. В статия от 2022 година The Cut цитира доказателства за подновения интерес към по-малките тела на знаменитостите и неспособността марките за дрехи да изпълнят ообещанията за всеобхватни размери.

Диетичната култура и слабите тела като идеал са проникнали в голяма част от нашия свят и е предизвикателство да се дистанцираме от тях. Дори и да не сте се сблъсквали с направилно хранене, вероятно сте запознати с фрази като "чисто хранене" или детоксикация след празниците. Докато на повърхността те могат да изглеждат като уелнес тенденции, тези митове имат за цел да ни държат фокусирани върху външния вид.

Ако това ви ядосва и сте готови да предприемете действия, се намирате на правилното място. Така че нека отделим фактите от измислицата и да започнем да се отказваме от диетичната култура още днес.

Източник: Tialoto.bg

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto,bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: отслабване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
До 6: преди 5 месеца
Има генетична предразположеност, но над 90% всичко зависи от начина на живот. Има семейства осиновили дете, което става дебело като тях точно заради начина на живот, а не гените.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Спрете да се тъпчете!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дебелото си е дебело. Вари го, печи го....все е тлъсто. Всичко е до ген. Има хора дето постоянно се тъпчат, не спазват никакви диети, не тренират и никога не са спортували нищо и пак си имат нормална и дори атлетична фигура. Човек или има добра генетика или не. Ако целият ти род са все ниски и дебели няма как ти да имаш тяло на атлет пък ако ще и да се скъсаш от диети и тренировки.
5
2
 
1
 
! Отговори
100% Бай Ганьо до 4 преди 5 месеца
Аз искам да съм по къс.Нито в колата се събирам,като минавам през вратата трябва да се навеждам.Туй не е живот.За отслабването няма нужда от дивти.Като се разболеете от нелечима болест ще започнете бързо ще започнете да се грижите за тялото си
4
0
 
5
 
! Отговори
@@@ преди 5 месеца
Само не разбирам, кой иска да е по-нисък, за по-слаб разбираемо и каква е диетата да станеш къс?Или да ида на другия сайт, там пише
3
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Балансът, това е решението. Не преяждайте, не вечеряйте късно и обилно, старайте се да не водите заседнал начин на живот. И не гладувайте, не губете ежедневно часове във фитнеса, не пийте хапчета за потискане на глада, защото това са отрови. В резултата няма да сте дебели като моржове, нито ще покривате някакви измислени норми за стройна фиданка. Ще имате среден тип фигура и без гадже няма да останете. Гарантирано!
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бързата храна нямало да бъде вредна, ако не гледаме на нея като такава. Леле... умопомрачително!
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Направих си труда да ида на "тИалото". Всичко, което казва е "бе яжте си квото искате, приемете се т.л.ъ.с.т.и и не се грижете за себе си, няма смисъл. По-големи глупости не бях чел скоро.