7 знака, че колегите ви завиждат

Те разпространяват слухове за вас и работата ви
16 фев 2024 10:41, Михаела Лазарова
20
7 знака, че колегите ви завиждат
Снимка: Istock

На повечето хора ни се налага да работим в колектив, с колеги. Дори и да има такива, с които евентуално ще се сработим добре, винаги има по някой друг колега или колеги, които се отличават. Завистливите колеги. Понякога ни отнема месеци, години докато разберем каква е тяхната същност. Друг път бързо успяват да ни покажат своята завистлива страна.

И все пак по какво може да познаете завистливите колеги или колега?

Те се опитват да ви вкарат в беда

Първият признак, че си имате работа със завистлив колега или колеги е, че рано или късно вие ще бъдете въвлечени в неприятности. Въпросният колега може да даде невярна информация за вас на шефа ви или да предприеме други подходи, които да опетнят репутацията ви в офиса.
Казано накратко, може да ви саботира, дори и да нямате конфликти.

Отказват да ви помогнат, когато е необходимо

Вторият признак на завистливия колега е, че ще откаже да ви помогне, когато е необходимо. Може да ви излъже, че не знае как, че е твърде зает. Истината е, че това, за което се надява е да ви гледа как се мъчите сами да се справите със ситуацията, за да се чувства по-значим, надежден за компанията.

В такива случаи е възможно дори и да подхвърли на колегите и шефа ви, че не се справяте с работата.

Те разпространяват слухове за вас и работата ви

Тези слухове може да се отнасят за определена ситуация, свързана с вас и фактите да са напълно изкривени, за да бъдете поставени в позицията на виновника. С течение на времето тези слухове могат да съсипят името ви и да се превърнат в новата „истина“.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: кариераработаколеги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
В офиса има две семейни. Едната любовница на шефа. Всяка нова колежка се добавя и проверява щателно във Фейса. До седмица - две почват коментари как се облича, а до месец , ако е по засукана, започва доверяването тихичко на този и онзи, че не става за работа.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интригите на Нереза.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да,но рано или късно тези "колеги" си получават заслуженото! Казвам го ,защото преживях с такава колежка! Е,накрая си тръгна с наведена глава,дума не можа да каже от злоба,но вече времето й беше свършило!
14
0
 
3
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Ето още един признак -дават ти най гадната работа, например да пишеш статий в рубриката свободно време :))
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затова си бачкайте "хоум офис" и не се занимавайте с офис интриги и завистници. Аз моите колеги не ги виждам цяла година. И им пиша по имейла само ако се държат професионално. Не отговарям на глупави имейли.
12
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 2 месеца
Ти да не би да не си бачкер, бе? По цял ден бачкотиш на клавиатурата. Ако наистина си прогрмист, де. Как си обясняваш факта, че в САЩ средната заплата на програмист се равнява на около 2/3 от средната заплата на общопрактикуващ лекар? Там програмистите са добре само в сравнение с медицинските сестри, защото един програмист получава месечно почти два и половина пъти по-голяма заплата в сравнение с медицинска сестра.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до 4 - И в офис зад граница не си работил. Това доказа с твоите коментари.
10
0
 
4
 
! Отговори
До 7 преди 2 месеца
Значи нямаш представа какъв е механизмът, чрез който интригантите изолират своите съперници от международни проекти. Случва се даже завистникът да не е от твоя офис, а от някоя друга държава.
9
0
 
5
 
! Отговори
Мила родна картинка преди 2 месеца
Не винаги са раздразнени и ядосани. Понякога се разсейват и не успяват да забележат някои неща. Внимават с демонстрациите на превъзходство, само по-глynaвuчкuтe си позволяват това понякога, но те нямат силни позиции. Иначе всичко останало, написано по-горе, съвсем точно описва атмосферата в повечето нашенски офиси, също и в художествено-творческите среди. За промишлените цехове, земеделските полета, търговските обекти и военните поделения не знам, който работи на такова място, той да каже.
8
0
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 2 месеца
Завистта ,почивен ден няаа ва ?
7
2
 
10
 
! Отговори
до 4 преди 2 месеца
Драми на бачкотещите бачкери... Вместо да си гледат приятели, семейство, кариера, бизнес, те дрънкотят за колегите си зад гърба им. "Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people.". Бачкотещи бачкери, ко да ги прави човек. От нищоможене дискутират колеги. Смях в залата.
6
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре, че съм хитър програмист и всички около мене са кадърни и с по над 15к заплати, че иначе не знам. Завиждат ми само бачкотещите бачкери. И не само на мен де. Но колегите сме, за да си помагаме. Имаме общ клиент, работим заедно по проект. От проекта зависи ще има ли следващ или не, от единството. Така сме, хитрите програмисти. Затова работим през собствени компании за клиенти, отделно на заплата, движим си бизнеси- готини хора сме. А бачкотещите бачкери завиждат. Ко да правим, злоба, бедност
5
3
 
6
 
! Отговори
Навитак преди 2 месеца
Мише, ако те приклещя някога, всички колежки ще ти завиждат!
4
0
 
2
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
При теб така ли стана у редакцията?
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-подмолните колеги, които всички харесват са най-опасни. Ако колега те конфронтира директно за нещо, може да е просто неразбиране или просто различни мнения и може да ги изговорите и да си оправите отношенията. За съжаление, има колеги които говорят само зад гърба ви, пред очите ви дори и никога няма да разберете какво се случва докато не ви се случи.На мен ми се случи с колежка, която буквално пред очите ми говореше на шефовете ми, че аз не работя.Докато аз работя, а тя говори без да работи
2
3
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 2 месеца
На мен пък ми завиждат, задето ви пиша от телефона :p
1
5
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Е, па, що сме си колеги, ако няма да си правим мръсно?!