6 ценни неща, които една майка може да направи за дъщеря си

Научете вашата дъщеря колко е важно да води здравословен начин на живот
18 фев 2024 22:40, Михаела Лазарова
13
6 ценни неща, които една майка може да направи за дъщеря си
Снимка: Istock

Връзката между родител и дете трудно би могла да бъде описана с думи. Но понякога, погълнати от ежедневието, ние забравяме кои са истински важните и ценни неща в живота. Ето защо със следващите редове бихме искали да ви напомним, че вие сте най-добрите родители за вашите деца. Имайки това предвид, ви предлагаме този кратък списък с неща, които като майка можете да направите за вашата дъщеря. Научете я, че тя трябва:

Да обича себе си

Един страхотен цитат на Фрида Кало, една от най-известните художнички, гласи: „Влюбете се в себе си, в живота и след това в когото пожелаете“. Една майка трябва да помогне на дъщеря си да разбере, че когато става дума за любов, тя трябва да постави себе си на първо място, за да може да обича другите. За да можете да предадете това на дъщеря си, вие самата трябва да сте жена, която обича себе си и не саботира собственото си благополучие.

Разберете, че вътрешната красота е най-важната и че вашето тяло е храмът на вашата душа, а не неин затвор. Само така можете да осъзнаете, че вашето самочувствие се основава на това кой сте, а не на това как изглеждате. За да могат хората да установят добри взаимоотношения с другите, първо трябва да имат здрави и любящи отношения със самите себе си.

Да бъде уверена и да умее да казва „не“

Поставянето на граници означава, че понякога ще трябва да казвате „не“. И в това не би следвало да има абсолютно никакъв проблем. Майката трябва да даде подходяща емоционална подкрепа на дъщеря си, за да може тя да осъзнае, че в едно патриархално общество, жената невинаги трябва да „угоди“ на всички. Въпреки че е добре да се разбираме с другите хора, това не може да става за сметка на собственото ни самоуважение. Загубата на способността ни да казваме „не“, за да угодим на другите, има много вредно въздействие върху нашите чувства и провокира ниско самочувствие, като така губим и важна част от нашата идентичност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.