Цветове за късмет в годината на Зеления дървен дракон

Вижте кои са
22 фев 2024 09:36, Михаела Лазарова
2
Цветове за късмет в годината на Зеления дървен дракон
Снимка: Istock

На 10 февруари настъпи годината на Зеления дървен дракон. Няма как да не ни вълнува какво ще ни донесе късмет през тази китайска година. Тъй като всичко край нас е в цветове, днес обръщаме внимание на това кои багри ще ни донесат късмет в годината на Дракона.

Тъй като Драконът е свързан с елемента Земя в китайската теория за петте елемента, щастливите цветове за годината идват от дървото и земята – златисто, жълто и зелено.

Златното е късметлийски цвят за 2024 г., защото е свързан с богатство и постижения. В китайската теория за петте елемента Земята поддържа Дървото и тъй като годината на Дракона е свързана с Дървото, златото, свързано със земята, носи успех и просперитет. Златото е високо ценено и се разглежда като символ на успех, лукс, кралска власт, богатство и елегантност.

От друга страна и жълтото се счита за късметлийски цвят за годината на Дракона. В китайската култура жълтото е свързано с Дракона, представляващ върховно благородство и чест. Жълтото се свързва и със земята и символизира храна, позитивност, богатство, топлина и положителни чувства. Носенето на жълти дрехи или аксесоари може да привлече положителна енергия и късмет през 2024 година.

Зеленото е другият късметлийски цвят свързан с просперитет и здраве. Представлявайки елемента Дърво, то означава природа, растеж, просперитет, здраве и хармония. В годината на Дракона зеленото символизира хармония, растеж и жизненост, което го прави благоприятен цвят за привличане и на положителни емоции.

Кои са щастливите цветове за годината на Дракона, според китайския ви зодиакален знак?

Плъх (1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020) – Хората, родени в годината на плъха, се смятат за наистина трудолюбиви и амбициозни. През 2024 г. цветовете, считани за късметлийски за тях, са синьо, червено и зелено.

Бик/Вол (1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021) – Волът е второто животно в китайския зодиак. Родените в годината на Вола са известни като силни и търпеливи. Цветове, които да добавят към живота си през китайската нова година са зелено, бяло и златно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
оф, da e$a и китайци преди 2 месеца
Стига с тези щуротии бе, година на пемпеният сив прилеп, оранжев дракон или синя гугутка....
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е зелено.... що така?