Как отново да запалите искрата в дългогодишната си връзката

10 експертни съвета за подобряване на интимността
25 фев 2024 11:15, Теодора Драгоева
29
Как отново да запалите искрата в дългогодишната си връзката
Снимка: iStock

Искате ли да научите как да можете да разпалите връзката си, ако от години сте с един и същи партньор? Дългогодишната връзка може да се превърне в даден момент в твърде позната и удобна, но малко скучна и поизхабена житейска ситуация. Ако искате да си върнете част от вълнението и отново да се почувствате по-близки с половинката си, можете да следвате експертните съвети на Сара и Мат Дейвис, психотерапевти и психосексуални терапевти, които са щастливо женени от 25 години.

Въз основа на личния и професионалния си опит, те са съавтори на книга за тайните на трайната любов и как да съживите романтиката в една връзка. „Проучванията около двойки, които смятат, че са открили „перфектния“ партньор, показват, че те често са по-самодоволни и вярват, че автоматично ще останат заедно“, обяснява Сара Дейвис. „Това означава, че те не полагат толкова много усилия, за да се грижат за връзката си и да я подхранват.“

Със сигурност ще има „недостатъци и разочарования“, добавя Мат Дейвис, но трябва да работите заедно, за да ги разрешите. Тук Сара и Мат разкриват как да разпалите връзката си и да изгладите проблемите със своята половинка.

10 съвета за разпапване на искрата в дългогодишна връзка, можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: връзкаискра
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Трифон преди 2 месеца
Заведете дъската на лозето да се потите заедно, това е начина.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 12 Според теб, само мъжете ли искат младо? :))) И самолетите зависят от възрастта.
11
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Това което искам да кажа е че ако няма любов ( а то в повечето случаи няма) мъжът докато може да вдига самолета ще заглежда младите булки. Това е нормално. Ако не заглежда младите значи вече не може да вдига самолета или е минал на другия бряг. Няма как една жена над 35 да се конкурира с млада 18-20 годишна. Как и няма как 55 годишна да се конкурира с 35 годишна. Мъжете искат младо.
10
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каква искра търсите като вече сте дърти? Илюзията наречена "любов" трае най много 2 години. При повечето хората средно е около 6 месеца. После почват да правят сметки как ще градят "живот" заедно. И ако сметките не излизат следва или развод или дълги години нещастно съвместно съжителство по принуда от страх да не останат сами или както е популярно да казват "заради децата". Ако изобщо имат деца, щото и на тях вече им мина модата.
9
2
 
5
 
! Отговори
Това е вярно преди 2 месеца
Понякога не се харесваме ли? Една от най-възрастните ми колежки, на която повечето лелки завиждат за хубавото семейство и успешния брак, понякога ни казва: "Поне веднъж в годината човек си казва, че иска да се разведе. Изчакай да ти мине ядът и ще видиш нещата по друг начин. И ти сигурно понякога вбесяваш другия."
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да се отнасяш към брачния си партньор(ка) като към непознат човек, та по този начин да научиш нещо ново за него? Странен съвет, не знам как някой си мисли, че ще постигне това.
7
0
 
5
 
! Отговори
Полезните съвети преди 2 месеца
Разбира се, че е задължително партньорите да се грижат един за друг и да слушат другия, когато той говори, да вникват в това, което иска да им кажо. Вярно е, че не бива да очакваш другия да ти чете мислите, дори да сте заедно от много години - кажи му в прав текст какво искаш или не исдкаш и след това се споразумейте. Вярно е и това за критиките и препоръките - вместо да се цупиш, кажи какво би те зарадвало в поведението на другия.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Искрата грижливо се поддържа и от двамата, тогава е вечна. Угасне ли, все едно да се опиташ да съживиш покойник. Е, понякога се случват чудеса, но много, много рядко.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От тая мания непременно да има "искра" само страдат хората и се вкарват във филми! И да има искра кво, пак може да не сте щастливи! Въпросът е добре ли сте заедно? Ако сте добре, ни искра ви трябва, ни нищо! Продължавайте да сте добре и не се напъвайте да влизате в чужди шаблони!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 1: И си затваря очите. Ама трябва ли ти такава "връзка"?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Достатъчно е взаимно да се чувстват желани и обичани!
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Я по-добре недейте..
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето ви десет експертни съвета: мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща, мъжът плаща ВСИЧКО! Готово! :) Връзката ви е възстановена :)