Как обвързаните карат необвързаните да се чувстват зле

Щастливите двойки често карат самотните си приятели да се чувстват потиснати
11
Как обвързаните карат необвързаните да се чувстват зле
Снимка: iStock

Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и нещастни; като обратното може дори да е по-вярно. За да е успешно едно приятелство, и двете страни трябва да положат относително еднакви усилия, за да поддържат качествен контакт. Взаимната емпатия и внимание са важни. Не очаквайте необвързаният човек да полага повече усилия или време от обвързания, за да съхрани едно приятелство.

Мярката за приятел е това, което правиш, когато другата страна има нужда от теб. Това, че сте обвързани, не ви дава извинение да „не сте насреща“, когато трябва.

Истината е, че хората, които са част от щастлива двойка, могат да оставят своите необвързани приятели да се чувстват изолирани, без значение колко страхотно може да се чувства самият този приятел от факта, че е сам.

Партньорите в една влюбена двойка може да казват и да правят неща (умишлено или неволно), които да накарат техния необвързан приятел да се чувства като третото колело или още по-зле – като спукана гума. Това от своя страна може безвъзвратно да навреди на едно приятелство, което преди е било силно.

Това, което следва, са 10 начина, по които двойките могат да накарат несемейните си приятели да се чувстват изоставени:

1. Не приемайте, че всички необвързани хора са самотни и/или нещастни.

Всъщност може да е точно обратното. Свободните хора имат много предимства в живота си. Често те са радостни дори само от факта, че вече не са част от нездравословни отношения (в случай, че скоро са прекратили своя връзка).

Цялата статия можете да прочетете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: любовнеобвързани хора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
1
 
! Отговори
Беко преди 1 месец
Щастливите двойки... Ей тука спрех да чета! На повечето ми познати в капана на милоууту булиците им откровено си флиртуват с мен или ми се свалят. Не ги прекарвам масово заради тъжните им психясали от напрежение половинки.
9
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Толкова лоши примери на обвързани съм виждал, че самотата ми е по- скъпа от златото - о да , и като не харчиш за деца и жена , всъщност можеш да си купуваш злато, колкото искаш...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама наистина , някой хора не разбират максимата " по- добре сам , отколкото зле придружен" ! Много хора решават неща за теб, спрямо хората около теб , или от приятелите ти! Аз лично не съм срещал човек с моите разбирания и морални ценности, а все пак общувам с хора....та как тези , който познавам ме определят?!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз прекратих едно такова приятелство - 11 г. бях до едни хора, който постоянно ми обясняваха как трябва да си намеря мъж и да родя деца ! А като ги гледаш отстрани , тези станаха едни чичко и леличка на 30г. още! Само за децата се мисли и говори , и никакво личностно развитие след децата! Ами Благодаря , но НЕ! Имам си по- важни дела да върша от това да дундуркам някой мъж и деца!
6
2
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Това не са приятели щом се дразнят от щастието на приятелите си.Трябва да се радваш на щастието на приятелите ти.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Личен избор. Всеки се оправя както може. Get used to it!
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз съм от необвързаните
3
4
 
10
 
! Отговори
Хохо преди 1 месец
...много "щастливо" обвързани......всъщност завиждат на необвързаните.....какво да се прави.....любовта си заминава....ама ипотеката остава.....
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не правете каквото и да е, само за да бъдете като другите.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Веднага да се обезщастливят двойките за да се изравнят нещата. ако не ти действува етиката при всякакви обстоятелства едва ли ставаш за приятел.