4 съвета, които ще ви направят по-богати

Планирайте какво ще правите с вашия празничен бонус
23 мар 2024 23:00, Михаела Лазарова
27
4 съвета, които ще ви направят по-богати
Снимка: Istock

Финансите са може би един от най-необходимите ни „ресурси“ в съвременното общество. Повишаването на качеството на живот и високите жизнени стандарти ни дават възможност да печелим достатъчно, за да удовлетворяваме не само основните си битови нужди, но и да се възползваме от редица удобства.

Ако все пак не успявате да менажирате добре парите си, в следващите редове ще ви споделим няколко съвета от специалисти как да направите това.

Освободете се от ограничаващите си вярвания относно парите

Според авторката и финансов съветник Ан-Лайз Уелт, първата стъпка към постигането на богатство е да вярвате, че го заслужавате. В статията си „Как да изградите богатство, когато не идвате от богата фамилия“, тя пише, че изграждането на мислене за пари е от решаващо значение.

„Това означава да вярвате, че богатството е достъпно за вас и да вярвате, че сте достойни за богатство въпреки системите, предназначени да го пазят от вас. Без този умствен стремеж другите стратегии са спорни“, обяснява тя. Изграждането на мислене за пари започва с умишленото напомняне за изобилието от ресурси и възможности около нас.

Съветът, който ще ви донесе богатството е да си напомняте всеки ден, че заслужавате богатство. Започнете, като забележите негативните си мисловни модели, свързани с парите и ги заменете с по-положителни. Бавно ще се научите да очаквате изобилие и да преформулирате поведения, които подпомагат растежа ви. Когато го направите, ще можете да кандидатствате за работа, да преговаряте за заплащане или да поискате повишение, или пък това, което смятате, че заслужавате на работното място.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: финансипарибогатсство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Първи и последен съвет който ще ви направи по-богати.Не четете глупави съвети от мизерни сайтове като този!Точка!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
Друг важен съвет: преди 1 месец
Най-важният - не живейте в общо домакинство с хора, на които е редно да се подчинявате (например родители). Защото тогава устатата ви майка ще се хвали навсякъде, че имате фонд за спешни случаи, а също и че ще получите празничен бонус. И още преди да се усетите, тя с блеснали от гордост очички ще доведе някой от топ-михлюзите на фамилията и ще настоява да му съдействате, а той трогателно ще описва за какво му е нужен бърз безлихвен кредит от роднина. После чакай да ти върне парите на 30 февруари
19
0
 
5
 
! Отговори
Г преди 1 месец
Бойко и Шиши само чакат да ви вземат тия пари.
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как беше името на японския икономист ,който определя следната формула за богатство - способността да поддържаш същия начин на живот, при положение че доходите ти спрат? Оказва се, че огромната част в богатите държави са с "батерия" за месец/два. Ипотеки, лизинг, заеми и ако нещо се обърка - туш. Къщичка от карти е т.н. "западен стандарт".
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
С мазни кафета става работата.
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ицо Бойкикев Иванов Мазното Кааве ги знае всичките.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не харчете и най вече не яжте - ще сте по-богати в отвъдното!
14
2
 
6
 
! Отговори
Съвет номер пет преди 1 месец
Еднопосочен билет.
13
0
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Този където е постнал тазипростотия след като дава съвети по богат ли стана. Или да пуснем нещо да се трупа трафик за повече реклами.
12
1
 
16
 
! Отговори
Политик преди 1 месец
Ставаш депутат. Там е голямото крадене и бързите пари. С работят се става гърбав. За у нас друг съвет няма. А точно защото толкова бързо богат се става като депутат, по-друг начин не може. Няма нормален бизнес.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да станете богат трябва да сте стиснат и безскруполен. С копане на лозе богат не се става, но намалява стреса, подобрява личния живот и се запознаваш с хора които по принцип не би искал да познаваш и като стане дума за тях пред трети лица всички се подхилват на тяхната алчност и тарикатлък.
10
1
 
5
 
! Отговори
Наката преди 1 месец
Станете водещ политик у нас и всички изброени допълнителни условия отпадат!Тук богатството в пари,имоти и просперитет се увеличават с крадене!
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Написвате книга как да станете богати и ако се намерят достатъчно балъци да я купят ще си избиете разходите по издаването, че и даже може да излезете на плюс
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крадеет, лъжете, нараняваиет и се раждайте с връзки.
7
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
То бива да си пpocт, ама първо да се бориш за богатство а после за живота си. Нема определение
6
2
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Maйнaтa ви нищо не знаете
5
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гепи 60 милиона у чували като Тиквата от Хемус гейт :)))
4
1
 
1
 
! Отговори
и аз преди 1 месец
имах ограничения по отношение на парите но 30 см са си точно толква
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сами по себе си високите жизнени стандарти и доброто качество на живот но носят богатство!
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко е неприложимо в България, това е за нормалните страни. Тук трябва да си свързан по някакъв начин с ДС, ДПС и подобни.