Към кой тип архетип принадлежите според зодията?

Архетипите винаги са донякъде под въпрос
30 мар 2024 22:30, Михаела Лазарова
5
Към кой тип архетип принадлежите според зодията?
Снимка: Istock

Архетипът е нещо, което се счита за перфектен или типичен пример за определен вид човек или нещо, тъй като притежава всички негови най-важни характеристики.

Архетипите винаги са донякъде под въпрос. В крайна сметка никой не е изучавал всяка култура в света – това би било невъзможно – така че никога не знаем със сигурност дали нещо наистина е универсално. Но нашата връзка с космоса е неизменна.

Вижте към кой тип архетип принадлежите според зодиакалния ви знак. 

Овен 

Архетип Воин 

Овенът е кардиналният огнен знак, който буквално „избухва“ на пролетното равноденствие, когато природата смело се обновява, подобно на митичната птица Феникс, прераждаща се от собствената си пепел.

Тази смъртоносна сила е знакът на Воина, който следователно е архетипът на Овена. Това е характерът да гледаш на живота като на предизвикателство и да го приемаш с радост. Без него щяхме да лежим в люлките си през целия живот. 

Телец 

Архетип Земеделец

Телецът е неподвижният земен знак. През слънчевия период е времето за засяване на нивите, осигуряване на храна за следващата година. Затова неговият архетип е Земеделецът, който се грижи за земята и гарантира, че имаме суровина, необходима за нашето оцеляване.

Земеделецът познава цикличния ритъм на годината и не бърза да се отклони от него, нито от друг установен модел. Той знае рисковете от невежи промени и необходимостта да остане на земята.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Щип, тибидибип, тип преди 4 седмици
Архетип, типидидип тип, щип щибиди дип...P.S.: И на мен ми е жал заради външния вид на Михо Лазаров, ама не бих му поверил сайт.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Лена мустака прави баджанаци :)))