10 от най-честите причини за раздяла

Избързване със сключване на брак, поява на деца
12
10 от най-честите причини за раздяла
Снимка: Istock

Всеки от нас има своята визия за щастлива любовна връзка и брак. Мислим си, че знаем всичко за взаимоотношенията, но дали е така? Защо се разделят двама души? Причините сякаш са ни известни и въпреки че ги знаем, понякога се стига до това да приключим връзката си. Знаем какво може да ни раздели, но забравяме за нещо. Липса на емпатия, чести лъжи, липса на подкрепа, финансови интереси, нереалистични очаквания...

Вижте още 10 от най-честите причини за раздяла, за които не бива да забравяме.

1. Лоши комуникативни умения – Проблемите с комуникацията в една любовна връзка често са първопричините за проблеми във взаимоотношенията и една от най-честите причини за раздяла на партньорите.

2. Разстояния между партньорите – Или по-скоро разлики в разбирания за живота и връзките, ценностите, планове за бъдещето.

3. Липса на емоционална връзка – Друга честа причина двама души да прекратят любовните си отношения е липсата на емоционална връзка. Емоционалната интимност е връзка, която надхвърля физическата.

4. Вие не сте приятели – В някои връзки липсата на усещане за силно приятелство между двама души също може да доведе до разпадане на връзката. Според проучване на Journal of Happiness Studies, двойките, които са най-добри приятели, изпитват два пъти по-високо ниво на благополучие и удовлетворение от живота.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: раздялалюбовинтимно
Още от За да се разбираме
Знаците, че трябва да прекарвате повече време с партньора си
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
една жена преди 3 седмици
Когато се взима решението за брак, трябва да се изброяват причините. Късно е да се мисли, когато се е разпаднал. Предварително трябва. Така няма да има и невинни пострадали.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Споко - Чул те Господ! С работата ще се справим, дай Боже и другите две неща да са налице. :)))
7
0
 
2
 
! Отговори
Споко преди 3 седмици
Дядо ми на 88 години сподели тайната на дългият и щастлив брак:- Жената да има работа, децата да са здрави и редовно уважаване на съпругата!!!Мъдро , нали?
6
2
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 3 седмици
Нема пари !!! Не става за нищо освен за таковане щото е жена,ама и дудучета не прай убави
5
0
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
Когато бедността се промъква през вратата, любовта с едно плясване на крилата изхвръква през прозореца. "Портретът на Дориан Грей"
4
2
 
15
 
! Отговори
Мъдрост на другНарод преди 3 седмици
"Но мъни, но фъни", казват англичаните. Тъжно е, когато единият зарязва другия, защото парите не достигат. Има студенокръвни използвачи.
3
3
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 седмици
До IQ 3.14 - Не помня в кой от романите си Балзак казваше, че бракът без любов е узаконена npocтuтyцuя. Не знам дали цитираш него или вие двамата мислите по един и същи начин.
2
3
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
браковете по технически причини и превръщането на връзките в законна форма на проституция. а вие носете от 10 кладенци вода, да спите по лесно.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Егоизъм тежка категория, това е най-сериозната причина за раздяла, ако по-коректния и предан от партньорите навреме проумее с кого си има работа. Патологичния егоист не е приятел на никого. Не изпитва емоции, ръководи се само от личната си изгода. Изневерява без да го е грижа какво причинява на половинката си.Тормози чрез ревност, защото иска да запази връзката - започнал я е, след като е преценил, че му е изгодна и само заради това не желае да я прекъсне. При финансови проблеми бяга. И т. н.