Шест стъпки в намирането на партньор, ако сте над 40

Не робувайте на стереотипите
16 апр 2024 22:50, Михаела Лазарова
38
Шест стъпки в намирането на партньор, ако сте над 40
Снимка: Istock

Както гласи една популярна градска поговорка: „40 години е прекрасна възраст – някои жени стават баби, други се развеждат, а трети раждат за първи път.“ Без да се държим осъдително, трябва смело да признаем пред себе си, че никога не трябва да се отказваме да търсим щастието, независимо на каква възраст сме. Ако и вие сте на такъв етап от живота си, в следващите редове ще ви предложим няколко трика, които можете да използвате, ако си търсите партньор.

Направете списък с приоритети

Преди да започнете да търсите партньор, избройте приоритетите, които търсите в една връзка и държанието, с което не бихте се чувствали комфортно. Например можете да търсите партньор, който да бъде част от вашето семейство и да прекарва време с вас и вашите деца. Може би не искате да излизате с някого без деца или с такъв, който не иска да бъде част от живота на децата ви.

Можете също да добавите и следните спецификации към вашия списък: възрастова група; тип личност (интровертен или екстровертен); човек който обича домашните любимци; „нощна птица“ или „ранно пиле“. Може да имате усещането, че трябва да се „задоволите“ с определен човек заради възрастта си, но се опитайте да не го правите. Да се примирите с грешния човек може да ви причини повече болка, отколкото да чакате правилния.

Не робувайте на стереотипите

Може да има стереотипи, повтаряни от други хора в живота ви или дори такива, споменавани от хората, с които излизате на срещи. Някой може например да ви каже, че сте „твърде стара“, за да излизате с много хора, преди да намерите партньор. И респективно, от вас трябва да се очаква да се примирите или да намалите очакванията си.

Опитайте се да игнорирате тези изисквания. Животът си е ваш и можете да правите, каквото искате. Ако усещате, че нещата между вас и потенциален партньор се движат твърде бързо с вас, можете да му кажете, че ви е неудобно да продължите връзката. Има неуважителни хора във всички възрастови групи и това, че сте по-възрастни, не трябва да позволява на някого да бъде неблагосклонен към вас относно вашата възраст, тегло, тяло, или самоличност. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от За да се разбираме
Цитати за трудните моменти, даващи ни сила
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
4
 
! Отговори
До Жорж Клуни преди 1 седмица
След 59 г. ставате, ама за какво точно ставате? Достатъчни ли сте за нуждата от интимни ласки, които има едно младо момиче или млада жена в пиковия момент на своята сексуалност? Ставате за спонсори на не много претенциозни, грозновати, но мързеливи провинциални силиконки, дошли в големия град и търсещи кой да ги приюти и храни докато намерят по-перспективен за брак или за любов.
26
0
 
4
 
! Отговори
Жорж Клуни преди 1 седмица
Жена над 23г с махнати 6 ребра и стерилна е брак за вторични суровини Хиалуронни мазилки нокти, джукович и бот-окс , силикон и строително гаражна самодейна работа с 2 думи отекла Джеферова Барбалеса .А ние мъжете и след 59г. пак ставаме
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Нова 14 - Много истини си написала, затова витаещите тук мъжлета са ти написали толкова минуси. Яд ги е, защото са разкрити и показани като под стъкло :))
24
9
 
6
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 седмица
Щом сте минали 40 години ,веке сте стара чанта па дори и да сте лачена.Ко нимой да готвите,грозна и дебела сте,с голема бъбрива уста забравете нещо или некой да ви върже. Ако сте по запазена,тряаа да сте напълно разкрепостена в секса дъ мой дъ впечатлите некой льольо.
23
0
 
6
 
! Отговори
Защо над 40 г.? преди 1 седмица
Щом навършат 25-26 г. и все още не са успели по младежките купони да намерят подходящ за съпруг, започват да търсят такъв по всякакви начини. Само влезте в такива сайтове и няма да повярвате какво разнообразие на жени има там, търсещи сериозно запознанство.От 25 г. чак до пенсионна възраст и от обикновена безделница, продавачка или лаборантка чак до жени със сериозни професии. Много са историите на такива жени, измамени с пари от всякакви мошеници или попаднали на еротомани, търсещи лесна плячка
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо да се харчи човек и да рискува жрица да му лепне нещо или да го обере заедно със сводника си, след като сайтовете за запознанаства са пълни с наивни девойчета, търсещи там принца на белия кон, с луксозната яхта и частния самолет? Докато намерят такъв, кандисват и на среща с някой, който обещава довечера да ги заведе на дискотека.
21
4
 
5
 
! Отговори
До 26 преди 1 седмица
Жриците струват пари. Затова инж. Гaн Йo предпочита да си има гаджета. Ако го питаш каква търси, изискванията му спрямо жените са такива, каквито може да си позволи да има някой физически много красив млад милионер с ведър характер, който си търси съпруга. Но дори да приемем, че Гaн Йo намери такава жена и подхване връзка, включваща секс, той веднага ще отсече "Но да се разберем, без ангажименти!" и ще се опита да хойка и с други. Но тъй като идеална жена почти никога не му пада, приема ква да е
20
2
 
5
 
! Отговори
Германец преди 1 седмица
Българите са народ от у рвари
19
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 27 - Хайде сега се опитай да си представиш как изглежда чичо над 40 г. в женските очи.
18
2
 
6
 
! Отговори
Най добре е преди 1 седмица
Човек да ходи само по про с титутки ама не в България щото освен че хубавите избегаха в Европа спонсорирате мафията службите и някои политици.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мише ти намери ли си или още си с 12 котки вкъщи?
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе освен всичко друго трябват и пари.
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе в днешно време - стига човек да е здрав - между 40 и 50 може добре да си живее.Аз като бях на 30 си хващах няколко жени на около 45 - 50 - омъжени, разведени и т.н.Поддържани жени, много сексуални, без никакви задръжки.Просто гледаха да се радват на живота, като за последно. Иначе за съжителство, както е написала една жена по-долу, ако човек се е опарил от тежки разводи, в по-напреднала възраст може би е по-спокойно сам да си живее.
14
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако ги няма мъжете цивилизацията си заминава завинаги, всичко от инфраструктура и строежи е правено и се поддържа и строй от мъже, всички технологии са разработени от мъже, This is a men's world... пуснете си песничка та за припомняне, но без жена мъжете не могат да живеят...
13
36
 
15
 
! Отговори
Нова преди 1 седмица
Мъжете имат по-голяма нужда от жена, за да си заредят батерийките. Жените са здраво стъпили на земята и носят силата, която мъжете могат само частично да приемат от тях. Затова си търсят под дърво и камък втора майка да ги обслужва, дъщеря, да им разведрява дните, интимна приятелка за третото нещо. Ако и печели повече от тях и могат да й се нанесат в жилището... Но после почва голямото натякване и натрапване. И по-добре да не си вземате мъж у къщи. Свършил бил работата?! На Вибратора заместител?
12
15
 
24
 
! Отговори
Баба ви Гошка преди 1 седмица
Та кой след като веднъж е почерпил челен опит в брак, ще тръгне да повтаря тази грешка? Сама се живее най-добре. На никого не трябва да слугуваш и подгъззуваш, да готвиш, сервираш, отсервирваш, гладиш. Никой не може да ти каже как да си караш колата или по-голямото нещо, което караш. Никой не може да ти каже как да седиш, ядеш, живееш. Пращаш в канала всеки досадник, който започне да ти се прави на интересен. Животът е прекрасен, когато никой не те обвинява за собствените си глупотевинни!
11
10
 
43
 
! Отговори
@@@ преди 1 седмица
Аз съм на 40+, наложи ми се след развода да се разправям пак със срещи и мадами.Опита ми показва че жените след 30 не случайно са стари моми.След като свършите работата ,разбираш колко откачени са всъщност и затова повечето нормални хорица гледат да си бият камшика след това.
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приятни сънища!
9
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някои мъже направо си казват какво искат и не губят време за опознаване. В отделни случаи търсещата запознанство жена може и да попадне на човек, който също търси сериозна връзка, но това е толкова вероятно, колкото да уцели шестица от тотото. Същото важи и за девойките, както и за младите жени под 40 г. Не си въобразявайте, че хиляди сериозни мъже седят пред компютрите си и се надяват така да си намерят брачна половинка.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хората трябва да се опознават добре!