7 навика за любов към себе си

Говорете със себе си, както бихте направили с приятел
19 апр 2024 23:15, Михаела Лазарова
15
7 навика за любов към себе си
Снимка: Istock

Почти няма философия, която да не ни учи, че в центъра на всичко сме самите ние. Всеки сам определя това, което му се случва и така формира съдбата си – чрез мисли, намерения и действия. А в основата на всичко е любовта. Тази велика сила преобръща животи и прави всичко наоколо по-смислено и красиво. Ако искате да промените положението, в което сте, първата стъпка е да заобичате себе си.

А ето и няколко хитринки, които ще ви помогнат за това:

Правете си комплименти

Малък, но ефективен начин да се почувствате добре и в крайна сметка да повишите самочувствието си е да си направите комплимент. „Като си правим редовно комплименти, започваме да променяме връзката, която имаме със себе си, както и начина си на мислене. Така се учим да се съсредоточаваме върху позитивите, които създават повече положителни чувства“, това споделя д-р Елизабет Джаркин, лицензиран брачен и семеен терапевт и треньор по уелнес в Маями.

Трябва да се откажете от идеята, че е необходимо да сте перфектни. Практикуването на любов към себе си означава да се научите да проявявате състрадание и доброта към себе си. Ако се чувствате неудобно да си говорите сами, все пак можете да определите час от деня, в който да си правите комплименти (например сутрин или вечер преди лягане). Можете да запишете това в дневник или да поставите бележка на огледалото в банята, преди да си легнете. Можете дори да зададете на телефона си напомняне, че се справяте страхотно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: щастиеуспеххармония
Още от За да се разбираме
Зодиите, които са най-свенливи в леглото
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Тиква преди 1 седмица
Сегашният свят,има политици, които доста зле с образованието и общата култура,но пред огледалото големи "умници"пеевски и тиквата номер едно.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До ДОБЪР СЪВЕТ - Инж. Гaнeв открай време се придържа към такива правила, така че няма нужда да го подсещаш.
9
2
 
2
 
! Отговори
Anonimna преди 1 седмица
:))))) Ама нейсе! Не искам да си говоря сама и това е :)) :P
8
2
 
4
 
! Отговори
ДОБЪР СЪВЕТ преди 1 седмица
Мъже разбрахте ли какво ви се каза ? Да уважавате себе си , да мислите на първо място за себе си и да поставяте себе си над всички . Така че имайте любов към себе си !
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При жените опциите са повече, защото там всичко се върти около дупки и те са повече.
6
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Смисълът е, човек да се приеме, такъв, какъвто е и да не се самоизмъчва нито възгордява!
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да има поне един, който ни харесва?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вървиш си значи по улицата, говориш сам на себе си като на приятел и се чудиш защо минувачите те гледат странно и се стремят да са колкото е възможно по-далеч от теб докато се разминавате.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако не се съпоставяш с околните, как ще изградиш реална представа за себе си? И ако не си критичен спрямо себе си, как да реализираш прогресивно развитие?
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кажете пред свеки, че от днес нататък вече ще поставяте себе си на първо място, ще приоритизирате нуждите си и ще поставяте граници, незавасимо от това кой какви претенции има спрямо нас. Но преди това си сложете запушалки в ушите.
1
0
 
17
 
! Отговори
ПраветеСиКомплименти преди 1 седмица
Спомнете си великия Парцалев в ролята на Михал Мишкоед. Гледа се в огледалото и казва сам насебе си: "Хубав си, бееее!" И се смее самодоволно.