Документален филм ще донесе състояние на д-р Мъри

Лекарят на Джако може да лежи по-малко в затвора
Обновена: 9 ное 2011 17:19 | 9 ное 2011 17:19, Елка Василева
11
Документален филм ще донесе състояние на д-р Мъри
Снимка: Reuters

Личният лекар на Майкъл Джексън д-р Конрад Мъри може да спечели състояние от престъплението си, въпреки че беше признат за виновен в непредумишленото убийство на Краля на попа, пише в. "Дейли експрес".

Дори през последните дни на процеса срещу него д-р Мъри е интервюиран за телевизионен документален филм, който се снима от британска компания. Според съобщения в пресата кардиологът се надява да спечели един милион долара от 50-минутната документална лента.

Часове след като съдът произнесе решението си, откъси от филма са разпространени в САЩ. Агенция Ройтерс съобщава, че американските зрители ще могат да гледат документалната лента в петък по телевизия Ем Ес Ен Би Си. Във Великобритания филмът ще бъде показан по Ченъл 4, но датата на излъчването не се съобщава.

Документалната лента, озаглавена "Майкъл Джексън и лекарят: Фатално приятелство", е продуцирана от компания "Октоубър филмс". Дистрибутор е британската компания "Зоудиак райтс".

Продуцентите твърдят, че д-р Конрад Мъри не е получил заплащане. Вътрешен източник обаче разкрива, че кардиологът се надява на сума от един милион долара.

По време на процеса стана ясно, че "Октоубър филмс" предлагат документалната продукция на различни телевизионни компании по света. Пакетът включва интервю с д-р Конрад Мъри, взето на 30 октомври.

Още по темата

На въпрос какви са били последните думи на Майкъл Джексън, д-р Мъри отговаря: "Вероятно той ги е произнесъл, когато все още е бил в състояние да диша и ме е умолявал да му дам от неговото "мляко", защото само то му помага".

"Мляко" е терминът, с който Майкъл Джексън е наричал мощния анестетик пропофол, който обикновено се прилага само в болнични условия при хирургични процедури.

Коктейл от свръхдоза пропофол и седативи причини смъртта на Краля на попа на 25 юни 2009 г. В друга сцена от филма д-р Конрад Мъри коментира хигиенните навици на Майкъл Джексън. Той твърди, че макар да е невероятно, Кралят на попа никога не си е правил маникюр или педикюр.

Певецът освен това е страдал от мазоли и личният лекар му е осигурил специалисти, които да ги премахнат. Майкъл Джексън е останал много доволен и е споделил, че за първи път танцува без болка.

На 7 ноември д-р Конрад Мъри бе признат за виновен в непредумишленото убийство на Майкъл Джексън и бе отведен с белезници от съдебната зала в затвора, където ще изчака произнасянето на присъдата си на 29 ноември.

Агенция ДПА съобщава, че през първия ден от престоя си зад решетките д-р Мъри е наблюдаван строго за евентуален опит за самоубийство. Адвокатът на лекаря Ед Черноф е заявил, че екипът му планира да обжалва присъдата след нейното произнасяне.

Лекарят на Майкъл Джексън ще остане следващите три седмици зад решетките, докато чака присъдата си за смъртта на певеца.

Общото време, което той ще прекара в затвора обаче, може да бъде намалено заради липса на място в калифорнийските затвори, съобщи Асошиейтед прес.

Нарушители като д-р Мъри, които не са обществено опасни, се пренасочват от щатските към окръжните затвори от съображения за икономии и за намаляване на броя на затворниците. Те могат да бъдат освободени по-рано, за да се освободи място за нарушители с по-сериозни престъпления, посочва БТА.

Заради липса на място в затвора тази седмица беше освободена предсрочно и актрисата Линдзи Лоън. Тя се яви в затвора, за да излежи 30-дневна присъда, но беше освободена само пет часа след това.

Максималната присъда, която съдията може да определи за д-р Мъри, е четири години. Колко време той ще прекара в затвора след това ще реши шерифската служба в Лос Анджелис на базата на излежаното вече време, поведението му и други фактори. Дори и да не бъде преструктурирана присъдата му, тя може да бъде съкратена наполовина за добро поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да даде парите си за детска болница. Докато заспива той говори за Бог, за деца, АНГЕЛИ и за мечтата си да раздаде всичките си пари за тях. Какво по-голямо доказателство за неговата невинност. Мразещите не могат да му простят, че е не само талантлив, но и добър човек. Пак ще цитирам думите на Ортега /по памет/: На всичко, което му причиняваха, той отвръщаше с повече любов. Ето защо Майкъл има милиони фенове по света, които яростно го защитават. Ако не бяха AEG и Мъри, Майкъл сега щеше да е жив.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм чувала за такава жестокост към друг човек с цел печелене на пари. А за маникюра и педикюра, това е абсолютно несериозно. Мъри изсмуква от пръстите си, за да го оплюе. Има безкористни, честни и успели хора, които са приятели на Майкъл и са възхитени от неговата интелигентност, възпитание и благородство. Мнението на тези хора за мен е най-ценно. Медиите единственото нещо, за което не говорят, е че упоен и в състояние да не може да контролира съзнанието си, той отново е готов
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
които след инцидента с Пепси му изписваха наркотици като болкоуспокояващи.Може би не е имало друг начин, но след като виждат, че пациентът им се пристрастява, те сами трябвало да спрат постепенно лекарството. Майкъл не е бил толкова слаб преди репетициите. В периода преди тях доста е намалил дозата на болкоуспокоявавщите. Мъри го е върнал към наркотиците. По думите на Ортега стресът и лечението на Мъри практически го разболяват. Самият той се е оплакал на Ортега, че го третират като машина.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Майкъл развива тежко безсъние, в резултат на много фактори, основните от които са много години на тормоз от страна на медиите и обществото като цяло. През целия си живот той е бил третиран по различен начин от медиите /никой не каза, че Елвис е гаден алкохолик и наркоман/. Зе мене Майкъл Джексън е съвременния Исус. Исус беше разпънат на кръст и умира от раните си от същите озверели тълпи, които търсеха от него помощ. Майкъл беше разпънат на кръст и убит от компетентни доктори.
7
9
 
3
 
! Отговори
siniger преди 12 години
на сцената велик у тях си е ***
6
10
 
2
 
! Отговори
СС преди 12 години
Какво можеш да очакваш от *** ??? Тия негроиди са същите като наште чавета - мързеливи металотърсачи
5
1
 
14
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Най-гадно е от смъртта да правиш пари - визирам близките на Майкъл Джексън.А лекарят има до толкова вина, че не го е оставил без лекарства - и тогава щеше да почине, защото здравословното му състояние беше вече много тежко - болкоуспокояващите му бяха като наркотик.Жалка история за един талантлив певец.... Не заслужаваше да го ровят толкова време след като си отиде от този свят.То и Елвис Пресли си отиде от същото, но никой не направи такъв цирк....
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Клюкарството днес е скъпо платено. Има огромен брой ***, които са готови да си плащат за да се хранят с тая ***.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има да ровят и на Майкъл кокалите докато изстискат и последния цент....най-оправна в тва отношение е сестра му...рови рови рови...и ги разбърква
2
11
 
5
 
! Отговори
Ангел преди 12 години
С какво е виновен Д.р. Мъри, че е изписвал на Майкъл Джексън наркотици ли?Ами ако не е бил той друг лекар е щял да му ги изписва.Квото иска шефа това е!!!
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За съжаление много пари се направиха и ще се правят на една човешка трагедия! Джексън беше велик!