Ащън Къчър става 500-ият космически турист

Желаещите за полет трябва да се бръкнат с 200 000 долара
20 мар 2012 20:05,
37
Ащън Къчър става 500-ият космически турист
Ащън Къчър. Снимка: Reuters

Актьорът Ащън Къчър е 500-ият космически турист, направил резервация за полет с "Върджин галактик", обяви собственикът на компанията Ричард Брансън, съобщи Асошиейтед прес.

Желаещите да опитат екстремното преживяване трябва да платят 200 000 щатски долара за билет. В списъка с бъдещи космически туристи има още холивудски знаменитости, предприемачи от цял свят, учени, астрономи.

"Върджин галактик" е в окончателния етап на изпитанията на туристическите си космически полети.

Компанията ще изстреля космическия си кораб от космическия център "Америка", построен в пустиня в Ню Мексико. Очаква се търговските космически полети да започнат догодина.

Туристи на "Върджин галактик" ще летят с шестместен космически апарат, който прилича на малък самолет. Той ще бъде прикачен за кораб-майка. След като достигнат на определена височина, по-малкият апарат ще се освобождава и ракетите му ще бъдат запалени за суборбитален полет.

Всеки турист ще разполага с два големи прозореца, един отстрани и един отгоре. Два малки двигателя ще позволяват на двамата пилоти да правят маневри.

Предвижда се полетите да продължават 2 часа и половина, от които около пет минути в безтегловност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой американски самолет пето поколение е направил стотици мисии и защо постоянно отлагат серийното му производство, за разлика от рускиТЕ му аналоЗИ, защото са няколко. Я ми посочи къде четеш статистики за откритията и как така реши, че руснаците са направили по-малко открития? Колко открития имат американските космонавти и колко - руските? Или просто си говориш като партиен секретар, само дето в случая се дупиш не на СССР, а на САЩ? Все еднакво тъпо е и еднакво КОМУНИСТИЧЕСКО.:)))))))
13
9
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
А това за позициониращата система, Фобос, кацането на луната, самолетите компютрите колите да не би да не е обективно :))))))Гола вода са тия руснаци, ако не са им природните блага ще са като в Африка.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В пъти повече екипажи, свършили в пъти по малко работа, в пъти повече часове с пъти по малко открития :). Да не ти говоря, че това изобщо не е вярно и то според международно признати статистики. Ей такива реални подписани от учени по света данни са обективни, а не глупостите от весник Дума. За военните самолети само си спомни как руския военен пето поколение е на чертожната дъска, а Американския направи стотици мисии. Гражданските им даже са забранени по белия свят. Ей това е обективност.
11
8
 
16
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Наистина не бива да коментираш, че прекалено тъпо се изказваш. Руснаците имат в пъти повече изстреляни екипажи , в пъти повече денонощия в космоса, в пъти повече хора в космоса, а и в пъти по-малко жертви от американците в космоса.:) Колкото до самолетите им, особено военните - американдетата могат само да си мечтаят да произвеждат такива. Да не говорим за това, че американските ракети от доста време летят с руски двигатели.:) Виж, добре е човек да е обективен и да не е пристрастен.:)
10
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да де, много са напред руснаците, вече 50 години се чудят как се каца на луната, а 30 как се прави позиционираща система, за самолети коли и компютри няма да коментираме.
9
2
 
8
 
! Отговори
:-) преди 12 години
Пари пари и пак пари ! Парите не са всичко ! И тъй като не съм алчен, не искам всичко, ще се задоволя само с парите.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колко е гот да си бъзльо, спестяваш от раз 200 бона!
7
3
 
13
 
! Отговори
Кардашиян е номер 1 преди 12 години
5 дена няма статия за кака Ким :( Ще трябва да местя пак на стари статии :(
6
3
 
2
 
! Отговори
мерси преди 12 години
Хайде мерси, и без това ще си минем ! Нямам подобни мераци а и мотивацията ми е слаба
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 1 Руснаците са много по напред, от където ти си мислиш. Фобос може да са го открили американците, но руснаците са мнооого по напред, не се осланяй само на американските филми.
4
8
 
4
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
На каква цена си позволява каквото иска ? ......тоя ******е най меркантилното ***..
3
10
 
11
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Що да е ***, щото може да си позволи каквото си иска ли?Да ви *** в гладниците!
2
13
 
6
 
! Отговори
НЕ преди 12 години
О нееее стига с това недоразумение.....е,га ти и амбициозното ,безскрупулно ***...
1
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците и космоса обърнаха на бизнес, а руснаците още се чудят къде е Фобос,